18 elevi de la CNVA vor „testa” meseriile de la Bruxelles

18 elevi de la CNVA vor „testa” meseriile de la Bruxelles
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se caută sponsori pentru vise de-o zi pentru o carieră de mai târziu


„Carieră pentru o zi” este un proiect pe care-l dezvoltă elevii de la CNVA, coordonaţi de profesorul Corneliu Goldu. În perioada 27-30 martie, 18 elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor experimenta diferite meserii la companii şi instituţii din Bruxelles.

„Totul a plecat de la o fostă elevă a colegiului - Denisa Nicoleta Enache, care lucrează la Bruxelles la o firmă de telefonie. Ea a fost cea care a aranjat ca elevii de la noi să poată fi primiţi în companiile din acest oraş. Elevii au fost selectaţi în urma unui concurs de CV-uri”, ne spune Silvia Taftă, cea care s-a ocupat de popularizarea proiectului în rândul elevilor de la CNVA şi cea care va fi pentru o zi ambasadoare la Ambasada României la Bruxelles. 

Roxana Dumitriu este cea care s-a ocupat să caute cazare cât mai ieftină şi bilete de transport cu reducere, în timp ce Gabriel Crişan a căutat sponsori. „Pentru cazare şi pentru transport majoritatea costurilor vor fi suportate de elevii care vor participa la proiect. Sunt însă şi cazuri de copii care nu-şi permit să achite integral costurile, de aceea avem nevoie de sponsori. Am găsit câteva instituţii care ne vor ajuta mai mult cu  materiale, dar avem nevoie de finanţare”, spune Gabriel Crişan.

„Carieră pentru o zi” este susţinut de Ambasada Română la Bruxelles, Institutul Cultural Român, Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Citit 5088 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2014 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.