Vezi cum fentează părinţii sistemul pentru a-şi înscrie copiii la şcoli cu ştaif

Vezi cum fentează părinţii sistemul pentru a-şi înscrie copiii la şcoli cu ştaif
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abia au trecut trei zile de la demararea înscrierilor la clasa pregătitoare,  că numărul vizelor de reşedinţă (vize de flotant) solicitate în februarie a crescut cu 10 la sută faţă de o lună normală, aşa cum reiese din datele furnizate de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ema Turcu.

Având în vedere că întâietate la înscrierile la clasa pregătitoare au copiii din circumscripţie, părinţii au găsit o soluţie astfel încât să-şi poată înscrie copiii la şcolile cu ştaif. E de aşteptat ca numărul acestor solicitări să crească în următoarea perioadă, mai ales că abia s-a dat startul înscrierilor, iar depunerea dosarelor se va încheia pe 14 martie.

Deşi Ministerul Educaţiei anunţa că va introduce în metodologie, ca întâietate să aibă elevii cu domiciliul stabil în circumscripţie şi abia apoi cei cu mutaţii, lucrurile au rămas, în final, la fel ca şi anul trecut.

Anul trecut o clasă în plus de elevi cu mutaţii fictive

„Practic oamenii respectivi nu-şi schimbă domiciliul, ci reşedinţa, se mută la o altă locuinţă pe care o au în proprietate. Noi nu putem verifica exact care este situaţia”, ne mai spune Ema Turcu.

Se ştie însă, că pentru a ajunge în circumscripţia şcolii dorite, părinţii se mută fictiv la rude sau prieteni. În alte judeţe, au fost situaţii când, din disperare de cauză, părinţii au postat anunţuri pe stâlpi şi au oferit chiar şi o sumă de bani celor care-i ajută.

Anul trecut, din cauza părinţilor care şi-au făcut mutaţii fictive a fost nevoie să se înfiinţeze încă o clasă pregătitoare în plus la Şcoala Nr. 28. Deşi la recensământ erau elevi doar pentru trei clase, după depunerea dosarelor s-au constatat că s-au înscris copii pentru patru clase.

La Inspectoratul Şcolar se cunoaşte situaţia încă din anii anteriori, însă nu se poate lua nicio măsură, având în vedere că nu se încalcă metodologia de înscriere şi nici nu e treaba ISJ-ului să facă astfel de anchete.

Citit 4329 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2014 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.