"Familie" mare la CNVA/ Summitul profesorilor de geografie din judeţ

"Familie" mare la CNVA/ Summitul profesorilor de geografie din judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a lansat „Confluenţe geografice - revistă a profesorilor de geografie din judeţul Galaţi”


Emoţie la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, unde profesorii de geografie de la şcolile gălăţene s-au întrunit pentru a primi, în premieră, o nouă revistă de specialitate, lansată cu acest prilej. Oamenii cu zeci de ani la catedră, dar şi tinerii profesori inimoşi au fost atât de mulţi încât ceremonia de înmânare a diplomelor a fost foarte lungă, dovadă că avem cu ce ne lăuda la această disciplină, ca număr de profesori, dar şi ca rezultate ale elevilor la olimpiade naţionale şi internaţionale şi cărţi editate de profesori.

„Confluenţe geografice - revistă a profesorilor de geografie din judeţul Galaţi” este editată de Colegiul „Vasile Alecsandri” sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar şi Societăţii Române de Geografie. Preşedinte de onoare este prof. univ. dr. emeritus Alexandru Ungureanu, membru corespondent al Academiei, de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi. Au fost gazde prof. dr. Ion Cioroiu, iniţiator al întâlnirii, al editării revistei, pe care o şi coordonează, alături de prof. Marius Puţanu, inspector de şcolar de specialitate, cu un colegiu de redacţie de la universităţi din Bucureşti, Iaşi, cercetători, profesori din Galaţi, Tecuci etc. La loc de cinste în faţa colegilor din Amfiteatru, s-au remarcat seniorii: prof. Gheorghe Ursu, acum la 90 de ani, însă plin de forţă şi cu o gândire tânără, dinamică: a propus ca revista să se facă şi mai cerută, abordând şi sectoare precum biogeografia şi geografia turistică, aşa cum o fac din plin televiziunile, care au prins „şpilul” că aceste lucruri sunt interesante.

Mulţi dintre cei recompensaţi sâmbătă cu diplome au evocat excursiile de studii şi drumeţiile cu elevii, care au contribuit la formarea unor generaţii întregi. Profesoara Doina Împăratu, pensionară de 17 ani, fostă elevă a profesorului Ursu, continuă să facă excursii, pentru că ţara nu poţi niciodată să o cunoşti complet! „Nu înşiruiţi, învăţaţi elevii să gândească geografic!”, a fost îndemnul unui dascăl cu multă experienţă. Geografia? Un hobby, pasiune, o mare dragoste - a încercat să definească o profesoară acest obiect de studiu care nu trebuie să fie arid. S-a vorbit şi despre generaţiile excepţionale de profesori de geografie formaţi de învăţământul gălăţean, printre cele mai pregătite din ţară.

Citit 4468 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Martie 2014 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.