Elevii gălăţeni, peste media naţională la simularea pentru bacalaureat

Elevii gălăţeni, peste media naţională la simularea pentru bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Notele la bacalaureat vor fi mai bune decât cele de la simulare", consideră inspectorul şcolar general, Laura Marin


Ieri, Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele probelor scrise susţinute de liceenii de clasele a XII-a şi a XI-a, în cadrul simulării naţionale pentru bacalaureat. La fiecare probă în parte, elevii din toată ţara au primit acelaşi subiect unic şi l-au avut de rezolvat exact în condiţiile unui examen de bacalaureat. La nivelul judeţului Galaţi, procentul de promovare la proba de limba şi literatura română susţinută de elevii de clasa a XII-a este 51,53 la sută, puţin sub media naţională, care este de 52,8 la sută.

În ceea ce priveşte rezultatele la a doua probă a simulării - la matematică şi la istorie, elevii gălăţeni au promovat în proporţie de 46,80 la sută, stând mai bine decât media naţională, care e de doar 42,51 la sută. Şi la rezultatele probei la alegere a profilului, Galaţiul este peste media naţională: 60,65 la sută la nivel judeţean, faţă de 53,92 la sută la nivel naţional.

Elevii de clasa a XI-a, care au participat şi ei la simularea examenului, însă doar la primele două probe, au avut rezultate ceva mai slabe faţă de colegii lor mai mari. Doar 43,93 la sută dintre ai au luat o notă mai mare de 5.00 la examenul de limba şi literatura română. Şi mai puţini, doar 39,84 la sută, au reuşit să obţină notă de trecere la proba de matematică sau la cea de istorie.

Inspctorul şcolarul general Laura Marin spune că e normal ca rezultatele simulării la anul terminal să fie mai bune decât ale celor de clasa a XI-a, datorită apropierii examenului naţional. „În mod cert, rezultatele la bacalaureat vor fi mai bune decât cele de la această simulare. Elevii mai au timp să se pregătească, mai ales că nu au ajuns încă la perioada de recapitulare din toţi anii anteriori. În plus, ne aşteptăm să trateze examenul de bacalaureat cu mai multă seriozitate. La simulare, au văzut structura unui subiect şi condiţiile de desfăşurare a unui examen naţional, dar şi dimensiunea cunoştinţelor lor”, a mai comentat Laura Marin.

Citit 1963 ori Ultima modificare Vineri, 14 Martie 2014 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.