Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, precum şi un secretar de stat din Ministerul Educaţiei şi Cercetării s-au aflat, ieri, la Galaţi, de Ziua Cercetării şi a Cercetătorului. Într-o conferinţă de presă, Mihnea Costoiu a ţinut în primul rând să îi felicite pe reprezentanţii Universităţii "Dunărea de Jos" pentru ultimul proiect de cercetare câştigat în domeniul acvaculturii, în valoare de şase milioane de euro.
Întrebat dacă cercetarea românească are ce sărbători, mai ales în condiţiile în care este lovită în continuare de subfinanţare, Mihnea Costoiu a spus că “trebuie să privim realist şi în context naţional şi european”. “Şi eu declar că nu avem bani pentru cercetare, dar universităţile au atras, până în 2013, prin programul Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice, doar 17 la sută din fonduri, iar la nivelul întregii ţări şi mai puţin, doar 7 la sută. Pe de altă parte, până anul trecut, nu s-a făcut nimic, din punct de vedere economic, pentru companiile care investesc în cercetare”, a mai spus ministrul delegat. Costoiu a anunţat că ministerul va semna contractele de acordare a burselor cu cei peste 70 de bursieri doctoranzi şi post-doctoranzi de la Galaţi abia săptămâna viitoare, cu o întârziere de cinci luni.
După vizita de la universitate, unde, printre altele, a văzut platformele de cercetare de la Departamentul de Piscicultură, staţiile-pilot de bere şi lapte, bazinul de carene al Facultăţii de Arhitectură Navală, laboratoarele de mediu de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, precum şi staţia-pilot de carne, ministrul delegat urma să se întâlnească şi cu reprezentanţi ai mediului preuniversitar gălăţean, iar apoi să participe la conferinţa naţională a studenţilor şi medicilor rezidenţi.

Citit 2418 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 21:49

4 comentarii

 • postat de ihhhhhhhhhh Sâmbătă, 29 Martie 2014 08:55 5.13.140.*** Link la comentariu
  1
  3

  se analizeaza mafia din universitati

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 28 Martie 2014 10:28 86.34.10.*** Link la comentariu
  2
  8

  L-as intreba pe d-l Ministru (poate reusiti voi cei de la presa) desi tare as vrea sa-i adresez aceste intrebari personal:
  -D-l Ministru va rog sa ne spuneti cate proiecte europene ati depus anul acesta pe programul ERASMUS PLUS pe
  axa destinata celor responsabili cu politicile de invatamant? Ce va doriti sa realizati prin aceste proiecte daca v-ati
  obosit macar sa depuneti macar unul. Finantarea este pentru aceasta axa 100% fara cofinantare, doar sa vrei.
  - D-l Ministru va rog sa ne spuneti cate din scolile din subordine, mai ales scolile gimnaziale, liceele si colegiile au depus proiecte europene pe ERASMUS PLUS pentru profesori, personal auxiliar pentru jobshadowing (sa asiste la predarea orelor in scoli din sistem UE);
  -D-l Ministru ati creat in cadrul ministerului un departament suport pentru reprezentantii scolilor care doresc sa scrie proiecte europene? Ati realizat un set de masuri de stimulare pentru scolile si personalul care implementeaza proiecte europene? Cat de eficient este acest sistem daca ati creat unul?
  - D-l Ministru cum doriti sa rezolvati supraglomerarea in clasele de elevi?
  - D-l Ministru cat de des se evalueaza adecvarea materiei pe fiecare obiect de studiu in parte si profil? In aceasta evaluare daca se face(pentru ca pare ca nu se face) ati studiat situatii similare din tari UE?
  -D-l Ministru vi se pare normal ca la clasa pregatitoare sa se studieze literele mari si mici de tipar? Adica sa invete sa citeasca?
  D-l Ministru vi se pare normal ca scrierea literelor de mana sa se faca in primul semestru al clasei intai? In cate tari europene se face acest lucru?
  D-l Ministru vi se pare normal ca la clasa pregatitoare sa aiba teme pentru acasa?
  D-l Ministru sunteti multumit de activitatea celor care evalueaza manualele scolare? Vi se pare normal ca sistemul de invatamant sa utilizeze manuale de slaba calitate? Ati apelat la un evaluator din tari UE de exemplu?
  Toti profesorii care au rezultate cu elevii de la clasa nici nu utilizeaza manualele scolare, ni le dau la inceputul anului si le predam la sfarsit fara a le deschide. De ce? Pentru ca valoarea dupa care e bine sa inveti e in alta parte, aceia nu au loc in manuale si da platim pentru ele. De aia va mandriti cu copii la olimpiade pentru ca acei copii nu studiaza dupa manualele dvs.

  Raportează
 • postat de un galatean Vineri, 28 Martie 2014 08:57 5.13.140.*** Link la comentariu
  0
  3

  Consulteam: România a revenit pe harta multinaţionalelor care deschid centre de IT

  România a redevenit un punct de interes pentru multinaţionalele care caută pieţe pe care să deschisă centre de suport IT, numărul de cereri de analiză crescând puternic în ultima jumătate de an, a declarat Oana Datki, managing partner pentru Europa de Sud-Est al Consulteam, reprezentant al companiei de consultanţă în resurse umane Mercer în România, în cadrul unei conferinţe organizate de CIO Council, asociaţia directorilor de tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor din România.

  „Primim tot mai mult solicitări de la multinaţionale pentru a face analize privind noi investiţii în România - e vorba de centre de servicii, de centre de suport. Aceste solicitări aproape se opriseră, dar în ultimele şase-şapte luni am început să primim tot mai mult asemenea solicitări“, a declarat Datki. „Analizele noastre arată că am redevenit mai avantajoşi decât India pe segmentul specialiştilor seniori din punctul de vedere al bugetelor, al costurilor cu oamenii“, a adăugat ea.

  Raportează
 • postat de un galatean Vineri, 28 Martie 2014 08:47 5.13.140.*** Link la comentariu
  1
  2

  Japonezii de la NTT Data au venit cu planuri de extindere la Cluj. Softiştii de la EBS caută 100 de programatori şi economişti

  Furnizorul de servicii şi soluţii software EBS România din Cluj-Napoca, preluat la finele anului trecut de grupul japonez NTT Data, cu 61.000 de angajaţi şi afaceri de 10 miliarde de euro, va angaja în acest an cel puţin 100 de oameni, în principal programatori şi economişti. În prezent compania are 625 de angajaţi.

  „Avem 625 de angajaţi şi colaboratori externi, însă ne dorim să angajăm cel puţin 100 de oameni anul acesta, în cea mai mare parte programatori şi economişti. Anul trecut piaţa locală a fost dificilă şi nu credem că lucrurile se vor schimba în acest an. În 2013 pe piaţa externă am avut o dinamică pozitivă, însă 2014 va fi un an mai greu şi la extern“, a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO al EBS România.

  De facultatea de informatica nimic....si aici par multe de facut si de viitor dupa cum vedem in alte judete.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.