La pretransferul cadrelor didactice: Nervi întinşi la maxim şi metodologie încurcată

La pretransferul cadrelor didactice: Nervi întinşi la maxim şi metodologie încurcată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia de la ISJ care a operat pretransferul cadrelor didactice a avut ieri nevoie de nervi de oţel şi de multă răbdare să rezolve toate situaţiile încâlcite şi neprevăzute care au apărut pe parcursul zilei. Prima surpriză neplăcută a apărut chiar la debutul şedinţei publice când aplicaţia ministerului s-a blocat. Fix o oră a durat până când s-a remediat situaţia, însă deja tot graficul stabilit de ISJ se dăduse peste cap. Candidaţii au stat cu orele pe lângă ziduri în speranţa că vor prinde un post mai aproape de casă sau la o şcoală mai cu ştaif. 

Nu au lipsit momentele tensionate. Unele create de lacunele din metodologie, iar altele de necunoaşterea metodologiei de către unii directori de şcoli şi chiar de către candidaţi.

La învăţători, de exemplu, unii directori făcuseră o ierarhie a cadrelor didactice care solicitau acelaşi post, fără a ţine cont de prevederile metodologiei. Conform actului normativ, aveau întâietate titularii care se transferau în cadrul aceleiaşi localităţi şi de pe un post cu aceeaşi specializare cu cel solicitat şi abia apoi se aplica punctajul. Dar listele cu ierarhia de la unele şcoli au venit cu primele locuri ocupate de învăţători care se solicitau transfer din mediul rural în mediul urban sau de pe post de educatoare pe un post de învăţător. Deşi aveau punctaj mai mare la dosar, aceştia au fost nevoiţi să cedeze locul celor care aveau întâietate conform metodologiei.

„Dacă ştiau acest lucru, candidaţii ar fi trebuit să conteste ierarhia direct la şcoli, în momentul în care s-a afişat. Nu e normal să stăm noi în şedinţa publică să rezolvăm aceste situaţii”, ne-a declarat inspectoarea responsabilă cu probleme de personal, Tatiana Saulea, în timp ce contacta directorii respectivi cerându-le să remedieze situaţia conform metodologiei.

Citit 4115 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.