La pretransferul cadrelor didactice: Nervi întinşi la maxim şi metodologie încurcată

La pretransferul cadrelor didactice: Nervi întinşi la maxim şi metodologie încurcată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia de la ISJ care a operat pretransferul cadrelor didactice a avut ieri nevoie de nervi de oţel şi de multă răbdare să rezolve toate situaţiile încâlcite şi neprevăzute care au apărut pe parcursul zilei. Prima surpriză neplăcută a apărut chiar la debutul şedinţei publice când aplicaţia ministerului s-a blocat. Fix o oră a durat până când s-a remediat situaţia, însă deja tot graficul stabilit de ISJ se dăduse peste cap. Candidaţii au stat cu orele pe lângă ziduri în speranţa că vor prinde un post mai aproape de casă sau la o şcoală mai cu ştaif. 

Nu au lipsit momentele tensionate. Unele create de lacunele din metodologie, iar altele de necunoaşterea metodologiei de către unii directori de şcoli şi chiar de către candidaţi.

La învăţători, de exemplu, unii directori făcuseră o ierarhie a cadrelor didactice care solicitau acelaşi post, fără a ţine cont de prevederile metodologiei. Conform actului normativ, aveau întâietate titularii care se transferau în cadrul aceleiaşi localităţi şi de pe un post cu aceeaşi specializare cu cel solicitat şi abia apoi se aplica punctajul. Dar listele cu ierarhia de la unele şcoli au venit cu primele locuri ocupate de învăţători care se solicitau transfer din mediul rural în mediul urban sau de pe post de educatoare pe un post de învăţător. Deşi aveau punctaj mai mare la dosar, aceştia au fost nevoiţi să cedeze locul celor care aveau întâietate conform metodologiei.

„Dacă ştiau acest lucru, candidaţii ar fi trebuit să conteste ierarhia direct la şcoli, în momentul în care s-a afişat. Nu e normal să stăm noi în şedinţa publică să rezolvăm aceste situaţii”, ne-a declarat inspectoarea responsabilă cu probleme de personal, Tatiana Saulea, în timp ce contacta directorii respectivi cerându-le să remedieze situaţia conform metodologiei.

Citit 4050 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 18:51

9 comentarii

 • postat de Iolanda
  Joi, 08 Mai 2014 06:31
  5.13.219.***
  Eu cred că fiecare director s-a interesat măcar de primii trei. Mi se pare și normal pentru că din nefericire sunt și cadre didactice care nu ne aduc cinste . Școala 7 dacă dorea transparență ( desi legea nu o cere) făcea sedință publică și nu cred că mai erau dubii. Ei s-au speriat de cei care aveau peste 70 de puncte ( care probabil întreceau pe,, altii,,) si i-au chemat. Văzând ca de la 70 ajung in urma evaluarii mult mai jos i-au chemat si pe cei intre 50 si 70.
  Sincer nu as vrea să cred ca aceasta doamna drăguță s-a pretat la interventii ,, dar daca sună X de la inspectorat cum să ne punem cu el / ea?,, Cred că s-a mers si pe recomandări nu numai pe plicuri. Stiți că salariile nu sunt atât de mari ca toți cei care au ocupat un post să poată dea ceva. Sunt si alte scoli bune in Galați, nu doar 13 si 7 unde s-a îngrămădit toată lumea!!!
  4
  1
  Raportează
 • postat de eu am castigat un post bun
  Miercuri, 07 Mai 2014 21:51
  5.13.214.***
  Va spun eu pentru ca am depus dosar la aceasta scoala: Scoala nr. 7, Galati, director : Saigau Bianca. Numai aici s-au cerut documente originale pentru a se confrunta cu cele depuse la dosar, au fost chemati candidatii si evaluate dosarele in prezenta lor pentru "transparenta", s-au dat declaratii in care "acceptam" punctatul propus! Au ocupat postul cine dorea directoarea..............
  0
  6
  Raportează
 • postat de Cine si-a incercat norocul..
  Luni, 05 Mai 2014 16:29
  5.13.206.***
  Am vazut cu ochii mei si eu si cu o alte candidate. Nu sunt singura!!! Eu am gasit oameni corecti la trei scoli si am luat in cele din urma un post......dar sunt unii care s-au batut ba cu legea ba cu ,, legea nescrisa a scolilor,, Inspectoratul nu are nicio vina ca la scoli s-au facut greseli sau aranjamente. El a incercat sa rezolve.... Nu dau nume ca faptul este consumat! Poate pe mine m-a avantajat asta ca cele care erau dupa mine erau din oras si conform legii ( urbanul are prioritate) puteau lua ce doream.....dar cum au fost clasate la scolile cu staif in primii trei au luat acolo! Misterul ramane cum au calculat unii punctajele....
  0
  0
  Raportează
 • postat de @persoana care si-a incercar norocul
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 06:02
  5.13.154.***
  Spune numele scolii si al directoarei, ca acum ISJ e asa, ptr hartii, directoarele fac si desfac prin consiliile de adm ilegale. De cine ti-e frica ?
  0
  2
  Raportează
 • postat de ce bine e sa fii anonim
  Vineri, 02 Mai 2014 22:02
  5.13.154.***
  Degeaba va dirijati in nemultumite/nedreptatite daca nu veniti cu dovezi concrete! Cine, unde , la ce scoala? Daca nu aveti curaj sa suneti adevarul inseamana ca nu e adevar!
  0
  5
  Raportează
 • postat de O persoana....care si-a incercat norocul
  Joi, 01 Mai 2014 09:32
  5.13.205.***
  Asta nu e nimic, dar ce faci când tu ai vazut cu ochii tăi ( fiind chemată la o școală de ștaif cu originalele documentelor personale în baza cărora și se calculează punctajul la evaluare ) că o contracandidată are 53 de puncte, și este în primii trei depășindu-te și pe tine care ai peste 60 și pe altă colegă care avea 56?? S-au bătut cu pumnul în piept că ,, vai vrem să nu avem discuții semnați și o declarație cu punctajul final ,, În aceste condiții nici eu nici colega mea nu am fost în primii trei! Nu mai spun că dacă nu era trecut pe diploma că este în Calendarul Anctivitatilor Educative Nationale sau Judetene nu luau în considerare nimic fără a consulta documentul oficial care a fost trimis în școli ( fiindu-mi luate astfel 1,50). Cum se mai explică că la alte două școli aceasta candidată era pe locul doi, respectiv 3 după mine???? ( mentionez ca doar pe aceste doua le stiu dar cine stie pe unde a mai fost aceasta situatie). Pentru cei necunoscatori sa stiti ca puncateje facute pe bune nu contrafacute se strang foarte greu!!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de fs idem
  Joi, 01 Mai 2014 06:31
  5.13.142.***
  Interpreteaza actele normative dupa grosimea plicului.
  E mai gros , ai sarit minim 3 candidati.
  Iar legea nu e pentru toti la fel, asa a fost in fiecare an, practici neunitare schimbate anual, de multi ani, de aceeasi inspectori detasati in interesul invatamantuluik pe functii de conducere si uitati de toate partidele pe aceleasi functii.
  0
  8
  Raportează
 • postat de ca la ei/ele
  Miercuri, 30 Aprilie 2014 01:04
  5.13.237.***
  Sau citesc doar ce scrie ÎN plicuri... :)
  0
  14
  Raportează
 • postat de ca la noi...
  Marți, 29 Aprilie 2014 13:04
  89.137.228.***
  Dar directoarele mototoalele ce-au pazit ? Ele nu citesc metodologii, citesc doar ce scrie pe plicuri ?
  0
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.