Elevii de-a II-a s-au plâns că SUBIECTELE au fost neclare. Iată ce li s-a dat la EVALUAREA NAŢIONALĂ la scris şi citit

Elevii de-a II-a s-au plâns că SUBIECTELE au fost neclare. Iată ce li s-a dat la EVALUAREA NAŢIONALĂ la scris şi citit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii claselor a II-a au trecut astăzi prin focurile primei lor evaluări serioase, proba la scris şi citit. Pentru cei mai mulţi însă, subiectele le-au lăsat un gust amar, nu pentru că erau dificile, ci pentru că n-au înţeles ceea ce li se cerea.

„La citit a fost uşor, dar la scriere am greşit. Ni s-a cerut să scriem câteva propoziţii după o imagine. Erau nişte copii care greblau, alţii sădeau pomi. Eu am scris despre toamnă. Dar doamna învăţătoare, după ce am dat lucrările ne-a spus că trebuia să scriem despre primăvară. Noi n-am înţeles de ce. Doamna spunea că s-a în copaci erau flori. Dar noi, pentru că imaginea era alb – negru şi florile erau mici, n-am înţeles că era primăvară. Şi toamna se adună frunzele căzute şi se plantează pomi, nu numai primăvara”, spune o fetiţă,, în clasa a II-a la Şcoala Nr. 29.

Colega ei, care a avut de rezolvat acelaşi subiect ne-a destăinuit că şi ea a făcut aceeaşi greşeală.

Cei mai necăjiţi au fost copii care au primit varianta a doua de subiect la scris. Ei nici n-au priceput prea bine ce le cerea să scrie. „Erau nişte cerinţe pe care nu le-am înţeles. Nu ştiu dacă am făcut bine compunerea”, ne spune un băieţel din aceeaşi clasă cu fetele. 

Vezi aici subiectele: Scris Test 1, Scris Test 2, Citit Test 1, Citit Test 2

 

Citit 3320 ori Ultima modificare Luni, 02 Iunie 2014 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.