PROIECT de vacanţă cu VOLUNTARI străini, la Şcoala numărul 31 (FOTO)

PROIECT de vacanţă cu VOLUNTARI străini, la Şcoala numărul 31 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şcoala de Vară „International fun”. Acesta este numele proiectului din vacanţa de vară care, timp de o săptămână, s-a desfăşurat la Şcoala cu numărul 31 „Gheorghe Munteanu” din Galaţi. 30 de adolescente din Austria, Elveţia, Spania, Italia, Germania, Irlanda şi Mexic, au ajuns la Galaţi, prin intermediul Centrului Cultural Timona, o asociaţie nonprofit din Bucureşti.

La proiect au participat aproximativ 100 de copii, cu vârste cuprinse între şase şi 14 ani. Împărţiţi pe mai multe grupe, în fiecare zi, au cântat, au dansat, au recitat poezii şi au făcut tot felul de jocuri, în limba engleză sau franceză, alături de cele 30 „profesoare” voluntare.

„Până acum nu am mai avut astfel de proiecte. Acum am profitat de oportunitatea de a avea aceste voluntare la noi, să-i înveţe lucruri frumoase pe elevi. Am avut copii chiar de 6 ani, care urmează să intre la clasa pregătitoare în toamnă şi au venit cu fraţii lor mai mari. A fost un adevărat succes”, ne-a declarat Vali Ene, directorul unităţii de învăţământ.

Totul a devenit o mare distracţie de vară, pe care cei mici, cu siguranţă, nu o vor uita prea curând. Unii au fost atât de încântaţi de experienţă, încât îşi doresc ca fetele să mai revină. Până atunci, vor încerca să ţină legătura cu ele pe internet. „Am învăţat să iubesc mai mult engleza şi am cunoscut mai multe persoane din străinătate. A fost o experienţă grozavă”, ne-a spus încântat Doru Nicolae, din clasa a VIII-a. Şi Alexia a fost la fel de fericită: „Mi-a plăcut. Am învăţat să numărăm, alfabetul, cântece în limba engleză. Fetele mi s-au părut foarte drăguţe, le-am cunoscut pe cele din Italia, Mexic şi Spania”, povesteşte eleva în vârstă de 10 ani. Iar Rafael a participat la cursurile de limba engleză. „Mi s-a părut foarte frumos, am învăţat mai multe cuvinte în engleză, un nou cântec. Fetele ne-au povestit care este mâncarea lor tradiţională şi ce obiceiuri au în ţara natală”, ne-a spus Rafael.

Sentimentul de bucurie a fost reciproc deoarece şi voluntarele au savurat, din plin, fiecare oră petrecută alături de elevii din Galaţi.

„Eu am avut un grup de copii în vârstă de 10 ani. Ei au învăţat limba engleză doar un an de zile, iar noi i-am învăţat acum mai multe lucruri de bază. A fost o experienţă foarte frumoasă, copiii sunt sunt veseli şi agitaţi, ne-am molipsit de la ei. E prima dată când vin în România, e o ţară care mi-a atras mereu atenţia şi aş vrea să revin”, ne-a spus Lucia Villaescusa, o tânără de 23 de ani, din Mexic.

„Orele de joacă petrecute cu copiii au fost minunate. Am cântat, am dansat împreună, ne-am distrat foarte mult. Aş veni şi a doua oară cu mare plăcere în România”, ne-a mărturisit Carla Troncoso, în vârstă de 18 ani, tot mexicancă.

Săptămâna de voluntariat a fetelor în Galaţi s-a încheiat, ieri, cu o frumoasă festivitate. Elevii au primit diplome de absolvire a Şcolii de Vară, voluntarelor li s-au oferit diplome de apreciere, dar şi un cadou simbolic, reprezentativ pentru ţara noastră. La final, copiii, pe grupe, au făcut o demonstraţie cu ceea ce au învăţat în timpul orelor petrecute cu fetele din străinătate.

CITEŞTE ŞI: INTERVIU cu Dumitru Culcea, cel mai cunoscut fost CRIMINALIST gălăţean: "Nu există crimă perfectă, există doar poliţişti incompetenţi!"

Citit 4139 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iulie 2014 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.