BACALAUREAT 2014/ ELIMINAT pentru că i-a FURAT CIORNA colegului

BACALAUREAT 2014/ ELIMINAT pentru că i-a FURAT CIORNA colegului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inspectorii de specialitate de la matematică şi istorie susţin că restanţierii au avut noroc de subiecte uşoare


Candidaţii la bacalaureatul restanţierilor au avut parte, ieri, de o surpriză plăcută. Atât la matematică, cât şi la istorie, subiectele au fost destul de uşoare, cumva ca o compensaţie pentru ceea ce s-a întâmplat la prima probă.

Cu toate acestea, 180 de candidaţi n-au mai avut curaj să se prezinte la examen, doar 711 dintre cei înscrişi venind să susţină proba.

"Dacă au ştiut măcar formulele, vor lua 7,00"

Inspectoarea de specialitate la matematică, Viorica Bujor, susţine că toate cele trei variante de subiecte la această disciplină au avut un grad de dificultate mediu spre uşor, comparativ cu cele din vară. „Dacă au ştiut formulele, sigur vor lua măcar şapte, la toate cele trei variante de subiecte. E interesant că toate variantele au avut aceeaşi structură, cu menţiunea că la matematică-informatică, aşa cum e şi normal, gradul de dificultate a fost mai ridicat”, spune Viorica Bujor.

Subiecte frumoase, candidaţi „de toamnă”

Nici subiectele de la istorie nu le-au dat mari bătăi de cap candidaţilor, crede inspectorul de specialitate la această disciplină, Mihai Şonei. „Se poate lua cu uşurinţă nota şase dacă au ştiut să rezolve primele subiecte. Eseul, însă, e ceva mai dificil decât în vară, în sensul că au dat examen candidaţi restanţieri, cărora li se pare destul de subtil să scrie despre asemănările şi deosebirile dintre cele două constituţii adoptate de statul român la începutul secolului XX, sau despre importanţa constituţiei adoptate în anul 1991. Dacă ar fi fost să primească asemenea subiecte elevii de la CNVA, ar fi plouat cu note de zece, pentru că le-ar fi plăcut, cu siguranţă. Dar acum vorbim despre nişte candidaţi care dau examenul în toamnă”, e de părere Mihai Şonei.

Metodă şocantă de fraudare a examenului

Dacă la prima probă au fost eliminaţi doi candidaţi, ieri a fost descoperită şi sancţionată doar o singură tentativă de fraudă. Un candidat de la centrul de examen de la Colegiul „Elena Doamna” a surprins întreaga comisie după ce s-a întors şi i-a înşfăcat ciorna colegului din spate. Cum cel „păgubit” i-a informat pe supraveghetori, care oricum văzuseră gestul, doar candidatul hoţoman a fost eliminat din examen. Altfel, amândoi candidaţii s-ar fi ales cu aceeaşi pedeapsă.

Vineri, ultima probă

Vineri, 29 august, se va susţine ultima probă a sesiunii a doua de bacalaureat. Luni, 1 septembrie, se vor afişa primele rezultate, urmând ca elevii nemulţumiţi de note să depună contestaţii. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

VEZI aici ce SUBIECTE s-au dat la matematică şi istorie

Citit 1782 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.