BACALAUREAT 2014, sesiunea a doua/ Subiecte accesibile, foi goale

BACALAUREAT 2014, sesiunea a doua/ Subiecte accesibile, foi goale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La matematică, evaluatorii se plâng că tezele sunt „subţirele” * Rezultatele se vor afişa luni, 1 septembrie


Doar 869 de candidaţi s-au prezentat, vineri, la ultima probă a examenului de bacalaureat, deşi înscrişi au fost 1.053. Cei mai mulţi absenţi au fost la biologie, disciplină unde 110 absolvenţi de liceu au renunţat să dea piept cu subiectele examenului.

„De regulă, 80 la sută dintre absolvenţii de la liceele tehnice se înscriu să dea bacalaureatul la biologie, crezând că e mai uşor decât la fizică sau chimie. Dar descoperă că nu e chiar aşa: dacă nu înveţi, nu treci”, explică inspectoarea de specialitate la această disciplină, Mariana Mustaţă.

Inspectoarea generală, Mioara Enache, ne-a declarat că examenul s-a desfăşurat pe zece variante de subiecte, care au fost, în general, accesibile.

„Fiind vorba de candidaţi din a doua sesiune, oricât de uşoare ar fi subiectele, tot avem emoţii că vor fi rezultate destul de slabe. La matematică, de exemplu, profesorii corectori s-au plâns că tezele sunt „subţirele”. Că au doar o foaie scrisă, deci nu prea vor fi note de trecere”, declară inspectoarea generală.

Subiecte la fel ca în vară

Inspectorul de specialitate la geografie, Marius Puţanu, susţine că subiectele au fost exact de nivelul de dificultate al celor din vară. „Mai dificil a fost faptul că trebuie să explice şi să argumenteze factorii care au dus la rarefierea populaţiei într-o anumită zonă sau de ce în Norvegia cea mai mare pondere o deţine energia hidroelectrică”, ne spune inspectorul de specialitate la această disciplină.

Laura Onose, inspectoarea de fizică, ne-a declarat, de asemenea, că subiectele la această disciplină nu au ridicat mari probleme: „Dacă au fost la orele de fizică, sunt şanse să promoveze, dar cum în a doua sesiune vin elevii slabi, nu pot să vă spun care va fi procentul de promovare la această disciplină”, e de părere sursa citată.

Luni se afişează rezultatele

Primele rezultate se vor afişa luni, 1 septembrie, până în ora 12,00, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei. În aceeaşi zi, între 12,00 şi 16,00 se vor depune contestaţiile, notele finale urmând să fie făcute publice pe data de 4 septembrie.

CITEŞTE ŞI: BACALAUREAT şi EVALUAREA NAŢIONALĂ/ Două PROFESOARE, SANCŢIONATE pentru note puse aiurea

Citit 1262 ori Ultima modificare Vineri, 29 August 2014 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.