BACALAUREAT 2014, sesiunea a doua/ Patru licee fără NICIUN PROMOVAT

BACALAUREAT 2014, sesiunea a doua/ Patru licee fără NICIUN PROMOVAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La „Magisterum” Tecuci, „Dimitrie Cantemir” Galaţi, Tudor Vladimirescu şi Iveşti, procentul de promovare este zero * La polul opus, chiar şi în sesiunea restanţierilor, CNVA şi „Cuza” au obţinut sută la sută

În judeţul Galaţi, procentul de promovare a bacalaureatului de toamnă nu este cu mult sub media pe ţară. Doar 21,71 la sută dintre elevii prezenţi au obţinut note de trecere. Procentul este puţin mai mare decât cel obţinut în a doua sesiune de anul trecut, înainte de contestaţii, când doar 20,1 la sută dintre elevi fuseseră consideraţi reuşiţi.

8,56 - cea mai mare notă

Cea mai mare notă a bacalaureatului restanţierilor a fost obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” - 8,56. Ea este urmată de o altă tecuceancă, de la Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, care a promovat cu 8,00. Notele au fost destul de mici, acestea fiind singurele medii peste 8,00. Medii între 7,00 şi 7,999 au fost doar 42, în timp ce 235 de candidaţi au obţinut medii cuprinse între 6,00 şi 6,99.

Între zero şi sută la sută

Dacă, în vară, doar o singură unitate de învăţământ avea promovare zero la sută, acum au reuşit o asemenea „performanţă” patru instituţii de învăţământ. Două sunt particulare: Liceul „Dimitrie Cantemir” din Galaţi şi „Magisterum” din Tecuci, care în vară a avut promovare de sută la sută. Atât în prima, cât şi în a doua sesiune, liceul particular tecucean a mizat totul pe câte un singur candidat.

În mediul rural, Liceul din Iveşti nu a reuşit să înscrie niciun candidat printre promovaţi, nici acum şi nici în vară. Nici la Tudor Vladimirescu situaţia nu este bună: dintre cei nouă elevi prezenţi, niciunul n-a reuşit să obţină medie de trecere.

La polul opus, se află CNVA şi „Cuza”, cu 100 la sută procent de promovare. Dintre cele două unităţi de învăţământ, doar Colegiul „Cuza” a avut şi în vară acelaşi procent, candidatul restanţier neefiind picat atunci, el neputând să participe la examen, pentru că nu avea situaţia la învăţătură încheiată.

A plouat cu contestaţii

Luni, până la ora 16,00, candidaţii nemulţumiţi de note au putut depune contestaţii. Rezultatele finale se afişează pe 4 septembrie. Inspectoarea generală, Mioara Enache susţine că vor fi destul de multe astfel de solicitări, întrucât până în ora 14,00, cu două ore înainte de expirarea termenului, erau deja peste 460 de cereri.

Veti ce rezultate au obţinut elevii din judeţul Galaţi

Citit 1672 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.