Când şi cum se va desfăşura EVALUAREA la clasele mici

Când şi cum se va desfăşura EVALUAREA la clasele mici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform calendarului publicat recent pe site-ul Ministerului Educaţiei, evaluarile naţionale la clasele a II-a a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura între 18 mai şi 3 iunie 2015.

Cele mai multe probe la clasa a II-a

Elevii claselor a II-a vor susţine primii probele – pe 18 mai scris la limba română şi pe 19 mai citit la limba română. Pe data de 20 mai a fost programată testarea la matematică. Spre deosebire de anul trecut, când la comunicare în limba română s-a dat o singură probă, cu două componente scris şi citit, anul acesta competenţele respective sunt verificate în zile diferite. Elevii de clasa a II-a vor avea la dispoziţie pentru rezolvarea testului doar 30 de minute, se mai arată în metodologia publicată pe site.

Câte două zile de examen la clasele a IV-a şi a VI-a

Spre deosebire de colegii lor mai mici, elevii de clasa a IV-a vor susţine testul de limbă şi comunicare română într-o singură zi, pe 26 mai şi cel de matematică pe 27 mai. Aceştia vor avea la dispoziţie 60 de minute pentru rezolvarea cerinţelor, la fiecare dintre cele două probe. Tot atât vor dura şi testele de la clasa a VI-a, care se vor desfăşura pe 2 iunie la limbă şi comunicare şi pe 3 iunie la matematică şi ştiinţele naturii.

Cum se vor corecta lucrările

Testele se corectează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Fiecare test de la clasele a II-a şi a IV-a este evaluat de către două cadre didactice, dintre care unul este învăţătorul de la clasă. Pentru clasa a VI-a, testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul de limba şi literatura română şi celălalt de limba modernă. Pentru testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, de matematică, al doilea de fizică, iar al treilea de biologie.

Citit 1518 ori Ultima modificare Duminică, 04 Ianuarie 2015 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.