ÎNSCRIEREA la pregătitoare şi clasa I, DECALATĂ cu o săptămână

ÎNSCRIEREA la pregătitoare şi clasa I, DECALATĂ cu o săptămână
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi, iniţial, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţase că pregătirea înscrierilor la clasele pregătitoare şi clasele I va începe pe 9 februarie, calendarul a fost decalat cu o săptămână. Abia pe 16 februarie urmează să fie afişate, la fiecare unitate de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar, circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate. Tot atunci vor fi afişate: programul de completare a cererilor tip de înscriere, programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi, informaţiile care le permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare şi criteriile de departajare elaborate de fiecare şcoală.

Între 16 şi 27 februarie, vor fi organizate în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă. Între 23 februarie şi 13 martie, vor fi completate de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Pe 20-21 martie, vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.

Locurile rămase libere după prima etapă vor fi afişate pe 23 martie. Cererile de înscriere în a doua etapă vor fi depuse în perioada 24 martie - 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

Copiii de şapte ani care nu au fost înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2014-2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.


CITEŞTE ŞI: Cum arată şi cum funcţionează MANUALELE DIGITALE pentru clasele I şi a II-a

Citit 1086 ori Ultima modificare Marți, 10 Februarie 2015 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.