„Studentul anului 2015” - în ce constă concursul şi ce PREMIU se poate CÂŞTIGA

„Studentul anului 2015” - în ce constă concursul şi ce PREMIU se poate CÂŞTIGA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii gălăţeni au şansa de a se înscrie la concursul „Studentului anului 2015”, în cadrul căruia se vor întrece cei mai buni dintre cei buni. Concursul este destinat studenţilor de la facultăţile de Arhitectură, Calculatoare şi Economie, iar premiul în valoare de 1.500 de euro ar trebui să fie pe placul oricărui aplicant.

Acest proiect naţional îşi propune să premieze excelenţa în mediul universitar şi să îi identifice pe acei studenţi care au curajul şi abilităţile necesare pentru a răspunde atât la provocările din mediul academic, cât şi la cele din mediul de afaceri. „Studentul anului este creativ, cu un puternic simţ analitic şi are capacitatea de a se ridica la standardele impuse de marile companii ale momentului.”, se arată într-un comunicat emis de organizatori. 

În ceea ce priveşte regulamentul concursului, acesta este simplu. Partenerul principal al fiecărei categorii propune o temă pe care studentul participant trebuie să o rezolve sub forma unui eseu sau a unei aplicaţii. În evaluare se ia în considerare şi CV-ul studentului, în care vor fi înscrise activităţile curriculare şi extracurriculare ale acestuia. Spre exemplu, la secţiunea „Arhitectură”, proba va consta în reinterpretarea sitului fostului Cinema Capitol din Bucureşti , situat între Bulevardul Regina Elisabeta şi strada Constantin Mille, ca un spaţiu urban de tranziţie între cele două străzi, speculând potenţialul său de „culoar cultural” şi instrument de dialog între zona de bulevard şi restul urbei. Mai multe detalii despre această secţiune, dar şi despre celelalte, pot fi găsite pe site-ul web www.studentulanului.ro. 

Proba de concurs contează în proporţie de 70 la sută în alegerea câştigătorului, în timp ce restul de 30 la sută vin din activitatea curriculară şi extracurriculară. Studenţii care vor avea lucrări ce se vor clasa pe locurile II şi III vor fi recompensaţi cu 500, respectiv 300 de euro.

Perioada de înscriere se termină pe 24 mai, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 8 iunie, în cadrul galei „Studentul Anului”, la Bucureşti.

Citit 2726 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.