Curs gratuit de scriere a proiectelor Erasmus+

Curs gratuit de scriere a proiectelor Erasmus+
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un curs care dezvoltă competenţele de proiectare şi planificare a unui proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+ vine în întâmpinarea tinerilor, managerilor şi a membrilor în echipe de proiect. Gălăţenii dispuşi să dezvolte proiecte de mobilitate Erasmus+ în organizaţii sau instituţii care are un impact la nivel organizaţional şi comunitar se pot înscrie la cursul gratuit până pe data de 13 noiembrie, ora 23,59. Evenimentul va avea loc între 20 şi 23 noiembrie la Seminarul Teologic "Sf. Andrei".

Cursuri de formare şi stagii

Prin intermediul proiectelor de mobilitate se realizează activităţi care implică colaborarea cu parteneri din mai multe ţări. Programul unui proiect de mobilitate poate cuprinde cursuri de formare, plasamente, activităţi de predare, stagii pentru studiu sau voluntariat, schimburi de experienţa sau activităţi tip job-shadowing.

Participanţii la curs vor avea ocazia să se familiarizeze cu oportunităţile programului Erasmus+ şi vor formula obiective, activităţi şi rezultate ale proiectului.

Programul Erasmus+ reuneşte şapte programe ale UE, în domeniul educaţiei, formării, tineretului şi sportului. Cele şapte programe europene de finanţare reunite sunt: Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, Tineret în Acţiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink şi programul de cooperare cu ţările industrializate. Acesta oferă unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câştiga experienţă profesională şi de a participa la programe de voluntariat în alte ţări.

Eligibilitate şi selecţie

La curs pot participa reprezentanţi ai ONG-urilor sau ai instituţiilor de învăţământ, printre care şi tinerii cu vârsta de peste 18 ani. O regulă este ca aceştia să nu fi avut proiecte de mobilitate aprobate anterior în cadrul programului Erasmus+. Organizatorii menţionează că formularul trebuie trimis până la termenul limită şi completat corespunzător la toate secţiunile obligatorii.

Cursul va dura trei zile, iar fiecare zi de curs are şase ore de lucru efectiv, împărţite în patru secţiuni a câte 90 de minute. La final, participanţilor la cel puţin 15 din cele 18 ore de curs care vor completa formularul de evaluare online, în termen de maximum o săptămână de la încheierea cursului, li se va acorda un certificat de participare.

Cursul este susţinut de formatorii ANPCDEFP, instituţia care se ocupă în România de gestionarea programului Erasmus+.

Înscrierea la eveniment se poate face pe site-ul erasmusplus.ro.

Citit 2691 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 01:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.