Cum poate fi RETRAS titlul de doctor. Un nou regulament

Cum poate fi RETRAS titlul de doctor. Un nou regulament
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Noul regulament de funcţionare al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost aprobat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Potrivit documentului, orice persoană fizică sau juridică poate sesiza în scris Consiliului General al CNATDCU, dacă a depistat că autorul a plagiat, indiferent de data susţinerii tezei şi de data acordării titlului de doctor. Sesizarea se depune şi se înregistrează la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), care verifică timp de trei zile, dacă sesizarea respectă cerinţele stabilite prin regulament.

În contextul în care sesizarea este admisă, UEFISCDEI notifică Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi preşedintele Consiliului general al CNATDCU, astfel încât să se înceapă procesul de analizare şi soluţionare a sesizării.

Propunerea de retragere a titlului de doctor trebuie transmisă în maximum 30 de zile de la sesizarea preşedintelui comisiei de specialitate.

În final, rolul de a retrage titlul de doctor îi aparţine ministrului Educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice.

Citit 1340 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.