ȘCOALA ALTFEL/ Vizitatori la "Viaţa liberă". Elevi gălăţeni, curioşi să afle CUM SE FACE UN ZIAR

ȘCOALA ALTFEL/ Vizitatori la "Viaţa liberă". Elevi gălăţeni, curioşi să afle CUM SE FACE UN ZIAR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Curioşi să vadă ce înseamnă munca de ziarist şi care este întregul proces prin care trece informaţia până ajunge la stadiul de ştire, 31 de elevi de la Şcoala gimnazială nr.11 "Mihail Sadoveanu", din Galaţi, au vizitat redacţia ziarului "Viaţa liberă".

Tinerii învăţăcei, din clasele a VII-a şi a VIII-a, au fost însoţiţi de profesoara Alexandra Popa, iar vizita la ziar a fost inclusă în programul săptămânii "Şcoala Altfel".

Copiii au avut ocazia nu numai de a răsfoi ziarele, ci şi de a pune întrebări despre munca pe care o depune jurnalistul, despre numărul de ziare vândute zilnic, despre vizitatorii site-ului şi despre valoarea de ştire a unei informaţii.

Desigur, elevii au putut să vadă şi cum arată redacţia, biroul de tehnoredactare şi au putut afla afla şi ce se întâmplă din punct de vedere tehnic între scrierea unei ştiri şi publicarea acesteia în ziar.

Acum, că au aflat câteva despre tainele jurnalisticii, îi aşteptăm în viitor pe elevi să participe şi la activităţile menite să le pună creativitatea la lucru.

Citit 1595 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2016 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.