Menţiuni şi medalii de argint pentru gimnazişti. Fabian Anghel şi Alex Bârsan, PREMIAȚI la Naţionala de Informatică
Foto: În foto: Fabian Anghel şi Alexandru Bârsan, gimnaziştii premiaţi la Naţionala de Informatică

Menţiuni şi medalii de argint pentru gimnazişti. Fabian Anghel şi Alex Bârsan, PREMIAȚI la Naţionala de Informatică
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Dintre cei şase gimnazişti care au alcătuit lotul gălăţean pentru Olimpiada Naţională de Informatică, doi au cucerit şi menţiuni, şi medalii de argint.

Despre unul dintre ei, Fabian Anghel, de la CNVA, am mai scris, întrucât se numără printre copiii care au fost primiţi în Mensa, organizaţie care-i admite, în urma unui test, pe cei mai deştepţi oameni. Fabian a câştigat anul acesta la Naţionala de Informatică o menţiune şi o medalie de argint, clasându-se pe locul al optulea la clasa a VI-a. Ne-a declarat că este mulţumit de rezultat, chiar dacă n-a primit o medalie de aur, aşa cum spera: "Anul trecut, am primit doar medalie de argint şi m-am clasat pe locul al treisprezecelea. Acum am urcat în ierarhie şi am primit şi o menţiune de la Ministerul Educaţiei, care este mai valoroasă". Fabian a descoperit că poate face performanţă la informatică anul trecut, când după ce s-a clasat pe ultimele locuri la faza locală a olimpiadei, a muncit şi a ajuns pe primul loc pe judeţ într-o singură lună, pentru ca după alte două săptămâni de pregătire să se numere printre primii din ţară.

"Este nemaipomenit că elevii se mobilizează şi obţin premii chiar şi în condiţiile în care informatica este doar un opţional cu o singură  oră pe săptămână. Sunt mulţumită că, anul acesta, după mult timp, am avut în lotul pentru naţională şi o fată - Anda Paraschiv Paschalidis, care a obţinut punctaj de prima jumătate a clasamentului", spune profesoara celor doi elevi, Georgeta Balacea.

A doua menţiune şi a doua medalie de argint a fost câştigată de un elev de la Şcoala Nr. 29 - Alexandru Bârsan, de la clasa a V-a, pregătit de profesoara Mădălina Munteanu.

Citit 4714 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2016 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.