SIMULARE a examenului de admitere la Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi

SIMULARE a examenului de admitere la Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Examenul de bacalaureat bate la uşă şi emoţiile admiterii la facultate nu întârzie să apară în rândul liceenilor din an terminal. Tinerii care s-au hotărât deja să urmeze o carieră în medicină, fixându-şi drept obiectiv Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, vor avea drept sprijin, şi în acest an, simularea examenului de admitere, organizată, pe data de 8 mai, de către Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), în corpul "Medicină Generală" al facultăţii, de pe strada Eroilor, colţ cu Nicolae Bălcescu, începând cu ora 8,00.

Acest proiect se doreşte a fi un sprijin atât pentru liceeni, cât şi pentru alte persoane care vor o carieră în domeniul Sănătăţii, căci simularea examenului este structurată conform metodologiei actuale de admitere a Facultăţii de Medicină din Galaţi, iar participanţii vor putea susţine examene pentru fiecare din cele cinci specializări ale instituţiei: medicină generală, medicină dentară, farmacie, asistenţă medicală generală şi moale, la finalul cărora vor afla dacă au fost „admişi sau respinşi”. De asemenea, aceştia vor putea discuta cu studenţi de la toate specializările, din ani diferiţi, gata să răspundă tuturor întrebărilor şi să le povestească din experienţa proprie.

„Fiecare ediţie cumulează peste 100 de participanţi, din Galaţi şi nu numai, fiind un exerciţiu deosebit de util în privinţa viitoarei sesiuni de admitere, simularea având drept obiectiv familiarizarea candidaţilor cu cele trei ore de examen, o supraveghere riguroasă, dificultatea testelor şi metoda de corectare. Prin acest proiect dorim să promovăm universitatea noastră în rândul mediului preuniversitar şi, totodată, să ţinem pasul cu marile universităţi de prestigiu din ţară”, a precizat Ionica Nistor, preşedintele SSMG.

Cei care aspiră la o carieră în alb se pot înscrie pe site-ul http://simulare.ssmg.ro/. Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi îşi propune să mai organizeze o a doua ediţie a simulării de admitere, imediat după terminarea examenul de bacalaureat.

Citit 6497 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2016 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.