Start la Bacalaureat 2016/ Astăzi, proba de comunicare orală în limba română

Start la Bacalaureat 2016/ Astăzi, proba de comunicare orală în limba română
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Elevii de clasa a XII-a intră de astăzi în febra examenului de Bacalaureat. Ei vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, programată să se desfăşoare între 13 şi 15 iunie. 
Săptămâna viitoare, între 21 şi 24 iunie, se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie.

Cum se va desfăşura proba

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu.

Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Reprezentaţii Ministerului Educaţiei precizează că nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Când încep probele scrise

Probele scrise vor debuta pe 4 iulie, când vor susţine examenul la limba şi literatura română. Pe 6 iulie este programată proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, iar pe 8 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 12 iulie se vor afişa rezultatele până în ora 16,00, iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, până la ora 20,00. Mediile finale vor fi făcute publice pe data de 16 iulie.         

Citit 1609 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iunie 2016 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.