Universitatea ”Dunărea de Jos”, partener de încredere pentru Găgăuzia şi Taraclia, într-un PROIECT EDUCAȚIONAL

Universitatea ”Dunărea de Jos”, partener de încredere pentru Găgăuzia şi Taraclia, într-un PROIECT EDUCAȚIONAL
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a lansat, împreună cu Direcţia Generală de Învăţământ UTA Găgăuzia şi Direcţia Raională de Învăţământ, Tineret şi Sport Taraclia, proiectul „Program de eficientizare a predării limbii române în şcolile din UTA Găgăuzia şi Taraclia, Republica Moldova”.

Prin intermediul acestui proiect, cele trei instituţii îşi propun să sprijine utilizarea limbii române ca limbă de educaţie şi limbă de comunicare curentă în UTA Găgăuzia şi în raionul Taraclia. Astfel, vor fi înfiinţate clase pilot cu predare în limba română şi va fi creat un program de formare profesională a cadrelor didactice specializate din învăţământul primar şi preşcolar aflate în raza acestor regiuni.

Pe termen lung, se aşteaptă creşterea interesului elevilor, faţă de utilizarea, la parametri de performanţă, a limbii române în comunicare curentă, printr-o conştientizare a rolului său ca limbă „de stat”, oficială, în administraţia locală şi naţională.

Totodată, se urmăreşte descoperirea raţiunilor practice de utilizare a limbii române în spaţiul public, dar şi conştientizarea avantajelor pe care le prezintă cunoaşterea limbii române ca limbă „europeană”. 

Universitate „Dunărea de Jos” din Galaţi nu este la prima colaborare cu instituţiile de învăţământ din Republica Moldova, fiind apreciată, de-a lungul timpului, datorită parteneriatelor strategice de cooperare transfrontalieră.

Citit 1485 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2016 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.