Manuale gratuite pentru liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a

Manuale gratuite pentru liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice va asigura, în anul şcolar 2016-2017, manuale gratuite pentru clasele a XI-a şi a XII-a. Întrucât în acest an au fost finalizate negocierile cu editurile mai devreme decât în anul anterior, elevii vor primi, din toamnă, 3,3 milioane de cărţi, dintr-un necesar de 3,6 milioane.

„Pentru 3,3 milioane de titluri, oferta fermă a editurilor, negociată săptămâna trecută, acoperă solicitările unităţilor de învăţământ. Pentru alte circa 300.000 de titluri, şcolile vor alege dintre manualele pentru care există ofertă fermă, iar ministerul le va achiziţiona. Suma totală de achiziţie negociată şi agreată este de aproximativ 30 milioane de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Informaţiile au fost precizate şi la Galaţi de ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, prezent săptămâna trecut la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România. Totodată, în cursul săptămânii viitoare, inspectoratele şcolare judeţene vor semna contractele.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat sau autorizat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale.

Citit 2380 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2016 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.