O şcoală gălăţeană, CÂȘTIGĂTOARE a unui proiect de educaţie digitală

O şcoală gălăţeană, CÂȘTIGĂTOARE a unui proiect de educaţie digitală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O instituţie de învăţământ din mediul rural gălăţean se numără printre cele zece şcoli, selectate de Fundaţia Orange, în care se va desfăşura în anul şcolar 2016-2017 "Digitaliada". Este vorba despre Şcoala gimnazială „Dimitrie Luchian”, din satul Piscu. Instituţia de învăţământ gălăţeană va beneficia de acest proiect-pilot de educaţie digitală pentru ciclul gimnazial.

Proiect adresat deopotrivă profesorilor şi elevilor

Peste 80 de şcoli din mediul rural s-au înscris în competiţie, însă doar zece au îndeplinit cerinţele iniţiatorilor proiectului, printre care şi şcoala din Piscu. Astfel, în perioada următoare, elevii din clasele V-VIII, precum şi profesorii de la „Dimitrie Luchian” vor beneficia de echipamente şi materiale didactice şi digitale, însoţite de planuri de lecţie. De asemenea, profesorii de matematică şi TIC de la Piscu vor participa la un training specializat, asistenţă şi consultanţă din partea echipei de proiect. "Digitaliada" se adresează deopotrivă elevilor şi profesorilor. Proiectul îşi propune să contribuie la stimularea dorinţei de învăţarea continuă a profesorilor şi adaptarea lor la metodele de predare moderne, cât şi la îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei.

Centru informatic pentru gimnazişti

Întrucât şcolile selectate de Fundaţia Orange au un nivel de tehnologizare nu foarte ridicat, vor fi create, până la sfârşitul lunii septembrie, centre informatice - o sală care va fi echipată şi dotată cu videoproiector, computere şi tablete. Aici se vor desfăşura orele de matematică şi TIC pentru clasele V-VIII, la care vor fi folosite materiale digitale oferite prin proiect.

Totodată, în perioada anului şcolar 2016-2017, vor fi monitorizate folosirea materialelor digitale la clasa şi impactul acestora asupra performanţei elevilor. Unul dintre instrumentele de monitorizare va consta într-un catalog electronic, completat de profesori, care le va permite părinţilor să urmărească activitatea şcolară a copiilor lor. Echipa de proiect va urmări de asemenea promovarea la nivel local şi regional a învăţării bazate pe metode digitale şi atragerea de sprijin pentru folosirea acestor metode, prin activităţi specifice de dezvoltare comunitară.

Realizatorii proiectului anunţă că, la finalul perioadei de implementare, trei şcoli care vor obţine cel mai bun rezultat în urma folosirii metodelor de predare digitale vor fi premiate. Premiile vor consta în echiparea fiecărei dintre aceste şcoli cu o tablă interactivă.

Şcoala gălăţeană care se numără printre câştigătorii proiectului "Digitaliada" a fost înfiinţată în 1860, primul său învăţător fiind Dimitrie Luchian.

Citit 5733 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2016 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.