GAFĂ de proporţii la Ministerul Educaţiei. DOCUMENTE importante pentru profesori, DISPĂRUTE fără urmă

GAFĂ de proporţii la Ministerul Educaţiei. DOCUMENTE importante pentru profesori, DISPĂRUTE fără urmă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Contractul Colectiv de Muncă pe ramură, document foarte important pentru profesori, negociat şi semnat la mijlocul lunii decembrie, de către fostul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, şi liderii celor două federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar, a dispărut fără urmă.

Situaţia a ieşit la iveală la sfârşitul săptămânii trecute, când comisiile paritare, formate din reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai sindicatelor, nu s-au putut întruni, conform calendarului stabilit prin ordin de ministru, pentru a pune la punct grilele şi punctajele, după care vor fi evaluate dosarele depuse pentru gradaţiile de merit.

Deşi reprezentanţii actuali ai ministerului nu au recunoscut că au pierdut documentele, au explicat doar că respectivele contracte nu au fost semnate, fostul purtător de cuvânt al instituţiei, Mirabela Amarandei, publică, pe pagina sa de socializare, copii după prima şi ultima filă a contractelor, cu semnăturile şi ştampilele aferente.

"Faptul că s-au pierdut nişte documente atât de importante este de neconceput. Ceva nu este în regulă. Sunt deja şi urmări. Comisiile paritare nu s-au putut întruni în intervalul stabilit de Minister. Prin urmare se va emite alt ordin, cu un calendar decalat. Din nefericire, dacă după calendarul iniţial toate procedurile legate de acest concurs se opreau la sfârşitul lui mai, acum se va ajunge până în iulie, perioadă fierbinte, pentru că atunci se susţin examenele naţionale", ne-a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), Lidia Antoniu.

Situaţia ne-a fost confirmată şi de inspectoarea generală Mioara Enache: "Nu ştiu din ce motive, nu există un contract colectiv la nivel de ramură semnat. Noi ne-am făcut datoria, am  întrunit comisia paritară, am stabilit punctajele, dar am aflat apoi că, neexitstând acest contract, comisia nu a fost în legalitate. Aşa că aşteptăm ordinul de ministru cu noul calendar. Am văzut un draft. Operaţiunile se vor relua în jurul datei de 27 martie şi se vor termina pe 11 iulie. Lucru care nu ne convine deloc, pentru că Inspectoratul se va ocupa atunci de organizarea examenelor naţionale şi admiterii la liceu şi nu vom şti unde să ne împărţim".

”Acum că a apărut Legea Bugetului pe 2017, putem să ne întrunim pentru a semna un nou Contract Colectiv de Muncă pe ramură. Însă ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil, iar noi, reprezentanţii federaţiilor sindicale, cerem anchetă, pentru a se descoperi ce s-a întâmplat”, a declarat Lidia Antoniu, preşedinte Sindicatul Învăţământului Preuniversitar.

Citit 5417 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 01:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.