Studenţi gălăţeni, PREMIAȚI pentru cea mai bună echipă de avocaţi | FOTO

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Șase studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi au participat, sâmbătă, 13 mai, la un concurs interuniversitar de procese simulate pe teme de Drept comercial, "MCC Commercial Law", ediţia 2017, două dintre tinere câştigând Premiul "Cea mai bună echipă de  avocaţi".

Alături de tineri gălăţeni s-au întrecut echipele Facultăţilor de Drept ale Universităţii Româno-Americane (Bucureşti), Universităţii “Nicolae Titulescu” (Bucureşti) şi Universităţii Valahia (Târgovişte). Evenimentul a fost găzduit de Curtea de Apel din Bucureşti, sala “Istrate Micescu”, o sală cu o solemnitate şi rezonanţă juridică deosebite, menită să asigure un cadru real în desfăşurarea competiţiei.

"Simularea unui proces de drept comercial nu a fost o sarcină tocmai uşoară, spiritul de concurenţă dintre cele patru echipe fiind unul care a generat dorinţa constantă de a câştiga. Îmbrăcaţi în robe de avocat sau de judecător, aspiranţii gălăţeni la o carieră în domeniul dreptului, Cătălin Coadă, Eduard Vlăduţ Mormenche, Dragoş Palade, Nicoleta Bianca Stamate şi Diana-Mădălina Şerban, coordonaţi de lect. dr. Mirela Costache şi de alţi colegi din cadrul facultăţii, au avut posibilitatea de a simţi pe propria piele ce presupune o meserie din domeniul juridic", ne relatează  despre eveniment prof. dr. Florin Tudor, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice de la Universitatea "Dunărea de Jos".

Echipa din Galaţi a impresionat prin modul elegant de dezbatere, prin maniera în care fiecare echipă şi-a prezentat pledoaria, prin hotărâre şi ambiţie, persuasiune, inspiraţie de moment, punându-şi în aplicare cunoştinţele dobândite, dar şi potenţialul personal de a face faţă provocărilor de moment survenite în timpul derulării procesului. Astfel, echipa gălăţeană şi-a adjudecat premiul pentru “Cea mai bună echipă de avocaţi“.

Citit 10934 ori Ultima modificare Marți, 18 Ianuarie 2022 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.