Absolvenţii de liceu, în febra Bacalaureatului

Absolvenţii de liceu, în febra Bacalaureatului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproximativ 145.000 de absolvenţi de liceu susţin Bacalaureatul în prima sesiune, care începe astăzi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile, informează News.ro.

Pe 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă, iar pe 9 iunie şi 12-13 iunie, candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Probele scrise vor începe pe 26 iunie cu limba şi literatura română. Pe 27 iunie va fi proba la limba şi literatura maternă, pe 28 iunie - proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), iar pe 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate pe data de 5 iulie, până la ora 16,00, şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale a fost programată pentru 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate vor susţine examenul naţional de bacalaureat într-o sesiune specială care se desfăşoară până 9 iunie.

Sursa foto: Internet

Citit 2277 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.