BACALAUREAT | Probele orale ar putea fi susţinute în februarie

BACALAUREAT | Probele orale ar putea fi susţinute în februarie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Educaţiei ar putea muta probele orale în luna februarie, pentru Bacalaureatul anului 2018, evitându-se perioada caniculară din timpul verii. Propunerea e făcută de către Consiliul Naţional al Elevilor care susţine că, astfel, candidaţii se vor putea pregăti mai bine pentru probele scrise.

„Am solicitat acest lucru în urma sesizărilor primite din partea elevilor care ne-au semnalat că au fost supuşi caniculei când au dat, în acest an, examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie. Noi am solicitat, iar ministerul a ţinut cont ca probele de competenţe să fie susţinute în timpul anului şcolar. Există posibilitatea ca, în anul 2018, acestea să fie susţinute în luna februarie, urmând ca în vară să fie organizate doar probele scrise. Am cerut, de asemenea, ca probele scrise să fie susţinute în perioada 18-22 iunie, deci cu o săptămână mai devreme decât şi-a propus ministerul. Foarte mulţi candidaţi s-au plâns de condiţiile la care au fost supuşi, au fost nevoiţi să susţină un examen care le decide soarta pe temperaturi de peste 35 de grade”, a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda.

Potrivit calendarului proiectului de metodologie pentru examenul de bacalaureat, candidaţii ar urma să se înscrie în perioada 29 ianuarie-2 februarie, iar evaluarea competenţelor lingvistice, digitale şi într-o limbă de circulaţie internaţională să fie susţinute între 12 şi 22 februarie 2018.

Probele scrise la cele trei discipline ar putea fi susţinute în perioada 25-28 iunie 2018, urmând ca pe 4 iulie să fie publicate primele rezultate, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, să fie afişate pe 9 iulie.

Citit 1370 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2017 01:02

2 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.