Un CĂȚEL a supravieţuit după ce a fost ÎMPUȘCAT

Un CĂȚEL a supravieţuit după ce a fost ÎMPUȘCAT
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un căţel a supravieţuit ca prin minune după ce a fost împuşcat cu zeci de alice, probabil la o partidă de vânătoare. Animalul a fost găsit rănit, în urmă cu câteva zile, de un bărbat, pe fondul de vânătoare de la Hanu Conachi. Era ciuruit tot de alice, motiv pentru care a fost adus la Spitalul Animalelor Orfane al Asociaţiei "Help Lăbuş". Botezat "Ursuleţ", câinele a primit primele îngrijiri de la veterinarii gălăţeni, dar pentru că rănile erau foarte grave, unele dintre alice explodând şi provocându-i plăgi adânci, a fost solicitat un medic de la Bucureşti, care a venit special să îl opereze. Intervenţia a avut loc miercuri, în a treia zi de Crăciun.

"Numai până acum, am numărat 20 de alice, care au fost scoase din corpul animalulul şi mai sunt încă multe sub piele", a precizat Lilu Gal, asistent medical veterinar în cadrul Spitalului Animalelor Orfane.

Medicul veterinar Ovidiu Roşu, cel care l-a operat pe "Ursuleţ", a susţinut că nu a mai văzut ca un animal să trăiască după ce a suferit atâtea răni. Cel mai probabil, a apreciat specialistul, a fost împuşcat de la o distanţă destul de mică. "Piciorul în care au explodat alicele nu îl mai putem salva. De asemenea, am curăţat ochiul afectat. Trebuie îndepărtate toate alicele, altfel câinele se poate intoxica", a menţionat dr. Ovidiu Roşu.

Reprezetanţii asociaţiei în grija căreia se află acum "Ursuleţ" spun că nu vor lăsa lucrurile aşa şi că vor încerca să afle cum a fost posibil ca patrupedul să fie împuşcat şi abandonat. "Voi depune plângere la poliţie, în ideea în care, dacă se dovedeşte că ar fi un act de cruzime faţă de animale, să se ia măsuri", a precizat Corina Grigore, preşedintele Asociaţiei "Help Lăbuş".

Citit 2953 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2017 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.