Alex Velea şi Grasu XXL în concert la Galaţi de Revelion

Alex Velea şi Grasu XXL în concert la Galaţi de Revelion
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Petrecerea publică va fi organizată pe platoul Sălii Sporturilor şi va începe la ora 22,00, cu un DJ, iar pe toată durata evenimentului un prezentator profesionist va întreţine atmosfera de petrecere. De la ora 23,00, gălăţenii vor avea parte de 15 minute de pop-operă. De la 23,15 şi până la miezul nopţii, Grasu XXL va fi în recital pentru gălăţeni. Un foc de artificii de un sfert de oră va marca intrarea în Noul An. La 00,15 şi până la 01,00, scena îi va aparţine lui Alex Velea. Şi, dacă nu se dau duşi acasă, gălăţenii vor avea parte de încă o jumătate de oră de muzică.

Grasu XXL cântă cu mesaj social

Pe numele său adevărat, Dragoş Nichifor, Grasu XXL cântă de la vârsta de 14 ani, provenind dintr-o familie cu tradiţie în domeniu, tatăl său fiind muzician. Primul material discografic al cântăreţului se numeşte "Personajul negativ" şi este o colaborare cu Paco 10 Grei; cei doi au fost uniţi sub numele XXL & 10 Grei. Primul său album solo, "Curaj", a fost lansat în iulie 2006 şi este un material într-adevăr inedit atât prin sunet, cât şi prin modalitatea interpretării.

Grasu XXL aparţine genului muzical hip-hop, deşi în familia lui se asculta muzică de altă factură (jazz, funk), tatăl său fiind un cunoscător al bass-ului. Din această cauză, artiştii preferaţi ai lui Dragoş sunt Stevie Wonder, George Benson, Chick Corea, Timpuri Noi. Printre artiştii săi preferaţi din domeniul hip hop-ului se numără Jay-Z şi B.U.G. Mafia, el spunând că „face parte din şcoala de rap B.U.G. Mafia”.

Muzica lui se remarcă prin mesajul social de impact, prin tehnicitatea interpretării şi prin ingeniozitatea cu care combină ritmuri şi generează stări. Susţine că succesul înregistrat şi reacţiile pozitive primite din partea publicului, îl determină să meargă mai departe şi să caute noi direcţii în muzică şi noi modalităţi de exprimare a temelor sale predilecte.

Alex Velea, prietenul muzicienilor

Alex Velea este cântăreţ, vedetă de televiziune şi compozitor de muzică pop. Încă de mic şi-a descoperit pasiunea pentru muzică, începând să cânte de la 9 ani, la 11 ani, devenind elev la Palatul Copiilor. La 16 ani începe să studieze canto clasic, timp de 4 ani.

Recunoaşte că a reuşit în muzică şi datorită prietenilor, care îl susţin necondiţionat şi îl încurajează să meargă mai departe. Unul dintre cei mai buni prieteni îi este Smiley cel care este producător alături de Marius Moga al albumului de debut semnat Alex - "Yamasha".

Alex îşi demonstrează polivalenţa şi dragostea pentru mai multe genuri muzicale şi prin colaborările pe care le-a avut până acum: Anda Adam, Connect-R, Matteo, C.I.A, Sisu & Puya, Mandinga, Anna Lesko.

Pentru Yamasha, Alex a colaborat cu Smiley, Marius Moga, Connect-R, Matteo, Don Baxter, Byga de la CIA.

2012 este anul de revenire în forţă pe scena muzicii româneşti. Alex a lansat piesa "Când noaptea vine", care s-a bucurat de aprecierea publicului. În iunie 2012, pe scena de la Romanian Music Awards, acesta a lansat un nou hit, "Minim doi". Piesa a reuşit să strângă în câteva zile milioane de vizualizări pe YouTube. Tot în 2012, a câştigat premiul pentru "Best Pop" în cadrul premiilor Romanian Music Award. Căsătorit cu frumoasa Antonia, Alex Velea a reuşit să câştige şi  mai  multă notorietate pe scena muzicii româneşti.

(P)

Citit 4448 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2017 13:40