Accident tehnologic la Electrocentrale

Accident tehnologic la Electrocentrale
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Accident tehnologic la Electrocentrale Galaţi, societate aflată pe platforma ArcellorMittal. La faţa locului au ajuns imediat mai multe ambulanţe, o autospecială pentru victime multiple de la ISU, dar şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Pompierii au constatat că, din cauza unei defecţiuni, o garnitură la o flanşă de îmbinare a unei ţevi a cedat, moment în care a avut loc şi o bubuitură. În urma incidentului, au avut loc scurgeri de păcură. "A avut loc un accident tehnologic, pe platforma ArcellorMittal. O flanşă de îmbinare a cedat, iar 400 de kilograme de păcură s-au scurs într-o cuvă de retenţie. Nu a fost niciun pericol pentru mediul înconjurător şi nu a fost nicio explozie. Trei persoane, care se aflau în interior au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului", ne-a explicat Cătălin Sion, căpitan în cadrul ISU Galaţi.

La faţa locului au ajuns şi mai multe autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. "Am intervenit la o explozie pe platforma siderurgică. O persoană prezenta un atac de panică, iar alte două erau murdare de păcură. Au avut mare noroc că nu au păţit nimic", ne-a explicat Mirela Delegeanu, asistent în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Incidentul s-a produs cu puţin timp înainte ca angajaţii din Combinat să iasă din tură. La poarta unităţii, mulţi au susţinut că nu au auzit nicio bubuitură, dar că au văzut desfăşurarea de forţe pe platforma siderurgică. Au fost însă şi oameni care au auzit zgomotul puternic produs de flanşa defectă. "a fost o bubuitură, dar nu ştim de la ce. Am văzut multe ambulanţe şi maşini de pompieri", ne-a spus o angajată din Combinat.

Conform celor de la ISU, accidentul tehnologic nu a întrerupt alimentarea cu energie electrică sau cu energie termică şi nu a reprezentat niciun pericol pentru mediul înconjurător. Cel mai probabil, în cadrul Electrocentrale, va fi deschisă o anchetă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate.

Citit 5131 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2017 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.