AVERTIZARE METEO de ploi, ninsori şi vânt puternic. Cum va fi vremea la Galați

AVERTIZARE METEO de ploi, ninsori şi vânt puternic. Cum va fi vremea la Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de intensificări ale vântului şi precipitaţii sub formă de ninsoare şi de ploaie, valabilă până duminică seară, 4 februarie 2018, la nivelul întregii ţări. Potrivit meteorologilor, intervalul în discuţie este vineri, 2 februarie, ora 22,00 - 4 februarie, ora 20,00, iar aria ploilor se va extinde treptat, cuprinzând majoritatea regiunilor. În jumătatea de vest a ţării, se vor cumula în medie 15-20 litri/mp.

În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomina ploile şi, în special, în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25-30 l/mp. Izolat, vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h, şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50-55 km/h, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, dar şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

Începând de sâmbătă seara, 3 februarie, la munte, treptat, vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest şi centru, precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Local, se va forma gheţuş sau polei, iar intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50-55 km/h.

Cum va fi vremea la Galați

Acest weekend va fi predominant înnorat. Dacă sâmbătă este preconizată o ploaie uşoară spre după-amiază, în următoarea zi se va vedea soarele printre nori. Temperatura va atinge valoarea maximă de 14 grade Celsius, iar pe timpul nopţii, mercurul în termometre va coborî până la circa -1 grad Celsius. Sâmbătă, sunt şanse de precipitaţii de circa 40 la sută, iar duminică de 20 la sută. Vântul va bate cu o viteză de până la 22 de kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va atinge valoarea de cel mult 754 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăşi 85 la sută.

(Informaţii preluate din surse online)

Citit 3712 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2018 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.