Poliţiştii ameninţă cu PROTESTE pe termen lung

Poliţiştii ameninţă cu PROTESTE pe termen lung
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) au transmis, marţi, 6 martie 2018, că plata orelor suplimentare ar aduce "sume insignifiante" angajaţilor şi reclamă faptul că problemele din sistem sunt complexe. Sindicaliştii anunţă că, dacă până în 15 martie dialogul cu Guvernul nu va da rezultatele scontate, vor declanşa proteste de amploare pe termen lung.

Reprezentanţii SNPPC au transmis un comunicat de presă în care vorbesc despre revendicările lucrătorilor din sistem şi despre faptul că acestea au rămas fără răspuns până în prezent. "Constatăm că revendicările noastre, referitoare la: introducerea poliţiştilor şi a personalul contractual în grila de salarizare din Legea-cadru 153/2017, începând cu luna martie a.c., dotarea logistică precară, deficitul de personal, protecţia fizică şi juridică a poliţiştilor, plata permanenţei de la domiciliu, subfinanţarea MAI, modificarea Statutului poliţistului, modernizarea sediilor de poliţie etc., prezentate, constant, în şedinţele de dialog social şi trimise Guvernului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerului Muncii şi altor instituţii abilitate sunt, în continuare, neglijate de către factorii decidenţi", se arată în document.

Totodată, sindicaliştii comentează intenţia MAI de a susţine plata orelor suplimentare, apreciind că va aduce venituri "insignifiante". "Intenţia MAI de a susţine "introducerea posibilităţii plăţii orelor suplimentare" - respectiv un număr de 15 ore/lună, începând cu luna iunie, în cazul în care acestea nu au fost recuperate în termen de 60 de zile -, reprezintă doar o formulă derizorie de abordare a relaţiei cu sindicatele, dat fiind faptul că sumele astfel obţinute ar fi insignifiante, iar revendicările noastre vizează o paletă mult mai complexă de probleme, care-i afectează pe toţi angajaţii MAI şi nu doar pe cei ce efectuează ore suplimentare", se mai arată în document.

Sindicaliştii anunţă că dacă, până la data de 15 martie, dialogul social cu MAI şi, în ansamblu, cu Guvernul nu va da rezultatele aşteptate vor demara proteste. "Considerăm deschis conflictul de muncă şi, în temeiul legislaţiei incidente şi al protocoalelor încheiate de FSNPPC cu organizaţiile sindicale din MAI şi cu Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, analizăm oportunitatea organizării unor proteste legale, de amploare şi pe termen lung, pentru a ne susţine revendicările prezentate", mai spun sindicaliştii.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că este necesară introducerea posibilităţii plăţii orelor suplimentare pentru angajaţii ministerului din operativ sau care desfăşoară activităţi cu caracter neprevăzut, mecanismul de plată a orelor suplimentare, dacă va fi aprobat, urmând să funcţioneze începând cu luna aprilie, iar primele ore suplimentare vor fi plătite în luna iunie.

Citit 1341 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.