Comercianţii din pieţe, verificaţi de poliţiştii locali

Comercianţii din pieţe, verificaţi de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au desfăşurat, în perioada 10 februarie - 10 martie, o serie de verificări în zonele în care comercianţii au scos la vânzare produse specifice de primăvară (flori, mărţişoare, cadouri, etc.). Pe perioada controalelor, oamenii legii au verificat 22 de agenţi economici.

Pentru neregulile sesizate, poliţiştii locali au dat două amenzi pentru vânzarea ambulantă a florilor în alte locuri decât cele autorizate de primării, consilii judeţene sau prefecturi, încălcând astfel condiţiile stabilite prin Legea 12/1990 rep., opt sancţiuni pentru depozitare pe domeniul public (HCL 307/2006), nouă sancţiuni contravenţionale pentru lipsa licenţei pentru comercializarea de flori (HCL 79/2002), trei sancţiuni pentru neafişarea datelor de identificare (HG 348/2004). Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 17.990 de lei, fiind confiscate şi mărfuri, peste 1.600 de fire de flori, în valoare de 1.220 de lei.

În perioada următoare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au în atenţie zonele cu specific. Până la finele lunii martie, în baza unui plan de măsuri, se va pune un accent mai mare pe depistarea agenţilor economici care folosesc, în vederea determinării cantităţii produselor comercializate, cântare neomologate, neverificate metrologic şi neînregistrate la Administraţia Pieţelor.

Trebuie precizat că, de la începutul anului, în pieţele agroalimentare de la nivelul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni comercianţilor care nu deţin cântare omologate, licenţe de comerţ stradal, nu au acte de provenienţă a mărfii sau scot la vânzare produse expirate, nu au avize cu orarul de funcţionare şi nu afişează datele de identificare. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au aplicat, de la începutul anului 2018, un număr de 301 sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 60.000 lei.

Citit 2279 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2018 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.