Galaţiul – scenă potenţială pentru cutremure puternice

Galaţiul – scenă potenţială pentru cutremure puternice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 21 ianuarie 2002, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a stabilit ca a doua zi de miercuri din luna octombrie să fie desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin dezastre se înţelege o degradare serioasă a societăţii, care produce pierderi umane şi materiale importante.

Riscurile care pot genera dezastre naturale în judeţul Galati sunt cutremurele de pământ, alunecările de teren, fenomenele meteo periculoase (furtuni, vânt puternic, precipitaţii masive, căderi de grindină, inundaţii, căderi masive de zăpadă, polei), precum şi incendii de mari proporţii.

Zone de risc seismic

Judeţul Galaţi poate fi afectat conform hărţii, de cutremure de pământ cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter.

Cutremurele tectonice pot genera avarierea imobilelor sau a reţelelor de gospodărie (apă, gaz, termificare, electricitate, telecomunicaţii), dar pot avea ca efect şi generarea de incendii sau declanşarea de alunecări sau de surpări de teren.

Azi, 14 octombrie, între orele 10 şi 13, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” Galaţi organizează Ziua Porţilor Deschise.

Vor fi prezentate echipamente şi aparatură cu rol de protecţie şi înlăturare a urmărilor dezastrelor, spoturi tematice şi alte materiale cu teme privind modul corect de comportare pe timpul producerii dezastrelor naturale.

De asemenea, va fi prezentată tehnica de luptă pentru intervenţie în cazul unor situaţii de urgenţă – incendii, accidente rutiere, prim ajutor medical de urgenţă, reanimare şi descarcerare, inundaţii sau tehnici de salvare.

Citit 2232 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.