Microbuz şcolar de la vecini

Microbuz şcolar de la vecini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Microbuzul de la Cosmeşti îi va transporta pe elevii navetişti de la Munteni *

La capătul a patru zile în care au fost lăsaţi să vină la şcoală cu ce pot, elevii navetişti din Munteni au, în sfârşit, un mijloc de transport. Dar este vorba de propriul microbuz şcolar, care zace în parcarea Primăriei din Munteni, ci de microbuzul şcolar din Cosmeşti.

Începând de astăzi, elevii navetişti nu vor mai fi siliţi să bată pe jos între drumul lung de trei şi respectiv cinci kilometri până la şcoală. Microbuzul din Cosmeşti îi va transporta de acasă la şcoală şi retur.

După cum am aflat de la inspectorul general şcolar Doruleţ Resmeriţă, copiii din Munteni au găsit înţelegere tocmai la vecini, în comuna Cosmeşti. Microbuzul şcolar din Cosmeşti, după ce va face transportul elevilor din localitate, va veni să transporte şi elevii din Munteni.

„Este o soluţie temporară, până când se organizează concursul pentru postul de şofer. Pentru acest transport, şoferul nu va primi niciun ban în plus. În schimb, şoferul va veni zilnic cu devizul pentru a i se plăti benzina”, ne-a declarat inspectorul general.

Şeful ISJ a mai adăugat că a cerut directorului şcolii din Munteni, care e centru financiar, să facă plângere la Poliţie împotriva primarului care nu permite folosirea microbuzului şcolar.

L-am întrebat pe Resmeriţă ce se va întâmpla dacă primăria din Munteni va refuza să deconteze benzina folosită. „Primăria din Cosmeşti nu poate plăti combustibilul pentru transportul elevilor din Munteni. Dacă primarul din Munteni refuză să plătească, înseamnă că îşi bate joc de copii. Munteniul nu este o enclavă în acest judeţ!”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

De la directoarea şcolii din Ungureni, Măndica Aevoaiei, am aflat că ieri dimineaţă copiii cei mai mici, de la clasele primare, au venit la şcoală cu părinţii. Din păcate nu toţi au putut ajunge. Pentru elevii de la gimnaziu, problema urma să se rezolve încă de ieri: la 12,30, microbuzul urma să îi aducă la şcoală.

Primarul din Munteni, Virgil Arghiri, ne-a asigurat că banii pentru motorină sunt deja viraţi şi că speră că problema transportului elevilor se va rezolva cât mai curând. Rămâne însă la convingerea că primul concurs pentru ocuparea postului de şofer la Munteni a fost anulat în mod ilegal.

Citit 760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.