Poliţiştii locali vor veghea la siguranţa gălăţenilor de Înviere şi în zilele următoare

Poliţiştii locali vor veghea la siguranţa gălăţenilor de Înviere şi în zilele următoare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

65 de poliţişti locali de la ordine publică, intervenţie rapidă şi siguranţă rutieră vor asigura în noaptea de Înviere liniştea publică la 25 biserici şi trei capele de pe raza municipiului Galaţi, dispuse conform competenţei teritoriale pe raza Secţiilor de Poliţie Locală nr. 1-5.

Oamenii legii, repartizaţi în dispozitive de ordine publică, vor avea în vedere următoarele aspecte: combaterea şi prevenirea consumului de băuturi alcoolice în imediata apropiere a lăcaşurilor de cult, cât şi pe căile de acces care duc spre acestea; supravegherea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca dezordine; înlăturarea persoanelor aflate în stare de ebrietate şi luarea de măsuri legale conform Legii 61/1991.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră vor acţiona în noaptea de Înviere atât la Catedrala Arhiepiscopală, cât şi în zona cimitirelor.

Tot în această perioadă, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale vor acţiona, urmărind respectarea normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal şi a activităţilor comerciale, respectiv a condiţiilor şi a locurilor stabilite de autorităţile administraţiei publice locale, accent punându-se pe prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat din parcări, zone aferente pieţelor şi pentru depistarea persoanelor care comercializează produse alimentare perisabile sau vândute în condiţii improprii.

„Ca şi în anii precedenţi, poliţiştii locali vor asigura ordinea şi liniştea publică în noaptea de Înviere, în special pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi desfăşurării în condiţii normale a rânduielilor bisericeşti, dar şi pentru prevenirea furturilor din buzunare şi poşete, din autoturisme, precum şi a actelor de violenţă.

De asemenea, pe lângă dispozitivele din noaptea de Înviere, oamenii legii vor fi la datorie şi în zilele următoare pentru asigurarea unui climat de normalitate în municipiul Galaţi. Cetăţenii sunt rugaţi, acolo unde semnalează evenimente sau fapte care intră sub incidenţa legii, să apeleze la poliţiştii din teren, la Secţiile de Poliţie Locală sau la dispeceratul instituţiei”, ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Iată unde pot fi găsiţi poliţiştii locali şi cum pot fi ei contactaţi în cazul în care aveţi nevoie de ajutorul lor:

Secţiile de Poliţie Locală numărul 1 şi 5 funcţionează într-un sediu comun, situat pe strada Traian, la nr. 63 (Piaţa Centrală). Telefon: 0754/237.136

Secţia 2 Poliţie Locală este situată la adresa: strada Energiei, nr. 5, bloc 10A, parter. Telefon: 0754/237.138

Secţia 3 Poliţie Locală funcţionează pe Bulevardul Dunărea, nr.44, bloc B7, apartament 39. Telefon: 0754/238.140

Secţia 4 Poliţie Locală are sediul pe strada 1 Decembrie 1918, nr.25. Telefon: 0754/237.139

Dispecerat PLG: telefoane – 0236. 314.000; 0236. 316.000 sau 0759.033.617

Citit 1750 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2018 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.