Violeta Nanu preia şefia APIA

Violeta Nanu preia şefia APIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De astăzi, directoarea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, Violeta Nanu (FOTO dreapta), conduce Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Galaţi, unde, până acum, director executiv a fost Dumitru Buţurcă.

Deşi niciunul din cei doi directori în cauză nu a vrut să comenteze în vreun fel schimbarea, este clar că pentru Violeta Nanu este vorba măcar despre o nouă provocare, dacă nu o promovare, având în vedere că atribuţiile APIA au legătură directă cu acordarea de subvenţii şi ajutoare de stat, spre deosebire de Direcţia de Agricultură care, în ultimul timp, şi-a cam restrâns din sfera de responsabilităţi.

Prezentă, ieri, la videoconferinţă (lucru care nu s-a mai întâmplat de luni bune, în timpul mandatului fostului prefect Cosmin Păun), Violeta Nanu a discutat cu prefectul Paul Florea (FOTO stânga) variantele de şef interimar la Direcţia Agricolă, căci directorul „plin” se va stabili în urma unui concurs.   

Precizăm că, în noiembrie 2009, Violeta Nanu a fost numită directoare la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), în timp ce Dumitru Buţurcă a fost numit director la APIA din martie 2009, în locul liberalului Ionel Nicula, demis, alături de toţi şefii APIA din ţară, de ministrul Agriculturii de la acea dată, Ilie Sârbu.

Înainte de a conduce APIA, democrat-liberalul Dumitru Buţurcă a mai ocupat funcţia de consilier-expert în cadrul Guvernului, în Ministerul Agriculturii, dar şi alte funcţii de conducere în domeniul agriculturii, printre care şi pe cele de director al Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală Galaţi sau director adjunct al societăţii Seromgal.

Provenind din mediul privat de afaceri, Violeta Nanu (care, până la numirea din noiembrie 2009, deţinea mandat de consilier judeţean PDL) a preluat conducerea Direcţiei de Agricultură, deţinută până atunci de Alexandru Sântion, sprijinit de PSD.

Citit 1984 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.