Pasagerul din cauza căruia un avion Blue Air a aterizat de urgenţă la Arad a fost amendat cu 200 lei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bărbatul aflat sub influenţa alcoolului din cauza căruia piloţii unui avion al companiei Blue Air au cerut, în noaptea de luni spre marţi, aterizarea de urgenţă la Arad, a fost amendat cu 200 de lei şi pus în libertate, transmite corespondentul NewsIn.

Conform Poliţiei Transporturi, cetăţeanul român, în vâstă de 30 de ani, a fost sancţionat pentru tulburarea liniştii publice, iar amenda aplicată este în valoare de 200 de lei. Reprezentanţii Poliţiei Transporturi au mai menţionat că, în cazul în care compania aeriană Blue Air va depune o plângere împotriva persoanei care a provocat aterizarea de urgenţă pe Aeroportul din Arad, atunci aceasta va fi cercetată pentru infracţiuni prevăzute în codul aerian.

Un avion al companiei Blue Air care efectua, în noaptea de luni spre marţi, un zbor pe ruta Madrid-Bucureşti a aterizat de urgenţă pe Aeroportul din Arad, din cauza unui cetăţean român aflat sub influenţa alcoolului care a provocat un scandal.

Piloţii aeronavei au informat autorităţile aeriene din Arad despre incindent şi au cerut să aterizeze pentru evacuarea călătorului recalcitrant.

"Se poate spune că a fost o aterizare de urgenţă făcută din cauza unui cetăţean aflat sub influenţa alcoolului. El a devenit reclacitrant în timpul zborului, iar piloţii au luat legătura cu turnul de control, au raportat incidentul şi au solicitat aterizarea. Persoana aflată sub influenţa alcoolului era un tânăr, cetăţean român, care la aterizare a fost predat Poliţiei pentru cercetările ce se impun în acest caz“, a declarat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Internaţional Arad.

Avionul şi-a reluat zborul după aproximativ 30 de minute de la aterizarea pe Aeroportul din Arad.

Autorităţile aeriene din Arad nu au putut preciza dacă persoana evacuată din avion a consumat alcool înainte de îmbarcare sau în timpul zborului.

Citit 1172 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.