Memorialul Sighet la Heidelberg

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ajutoare de criză în Piemonte: Regiunea Piemonte a alocat, prin Agenzia Piemonte Lavoro un fond de peste 15 milioane de euro  cetăţenilor care au venituri mici sau celor care şi-au pierdut locul de muncă din cauza actualei crize economice, printre aceştia numărându-se şi românii.

* Viaţa satului ardelenesc cucereşte China: Un fotograf român, care în prezent locuieşte în Austria, Nicolae Alexa, a câştigat un important premiu la concursul internaţional de fotografie din China - Humanity Photo Award. România şi tradiţiile sale, cu lumea rurală oglindind un spaţiu şi un timp mioritic devine cunoscută în acest fel şi în China. Bichigiu, satul natal al lui Nicolae Alexa este astfel cunoscut întregii lumi prin gesturile ţăranilor obosiţi dar orgolioşi, iubitori de pământul, animalele şi tradiţiile lor.  La concurs au participat peste 1600 de fotografi din 72 de ţări.

* Teatrul GONG în Washington DC: "Fata moşului şi fata babei" de Ion Creangă, în regia lui Dan Hândoreanu, se va juca la 24 octombrie, pe rampa uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de artă americane "Kenendy Center", din Washington DC.

* Pelicula “Trop Tard” va rula la Zurich: Asociaţia Studenţilor din Zürich (ASZ), în colaborare cu Ambasada României la Berna şi Institutul de Romanistică al Universităţii Zürich, invită la o seară de film românesc. Vineri, 23 octombrie, începând cu ora 18:30, va rula filmul "Trop Tard" al regizorului Lucian Pintilie. Evenimentul va avea loc în sala KOL-E-21, din clădirea principală a Universităţii  Zürich, Rämistrasse 71, 8006 Zürich. Intrarea este liberă.

* „Doctor honoris causa” în Israel: Aula Universităţii Bar Ilan din Israel a găzduit săptămâna trecută, sub auspiciile Ambasadei României la Tel Aviv, ceremonia acordării titlului de "doctor honoris causa", de către Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj -Napoca, profesorului israelian originiar din România Reuven Feuerstein, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea psihologiei şi educaţiei.

* Dialog cu Romulus Rusan, la Heidelberg: Asociaţia culturală  Alexandru-Ioan Cuza va organiza vineri, 23 octombrie, de la ora 9.50, la  Victor-Hugo-Bibliothek, Romanisches Seminar, 1. OG., Seminarstraße 3, Heidelberg, o întrevedere cu Romulus Rusan. Tema este "Die Gedänkstätte Memorial Sighet - Gedächtnis als Justiz".

Citit 691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.