Sute de gălăţeni au participat la pelerinajul de Înălţare
Foto: Teodora Miron

Sute de gălăţeni au participat la pelerinajul de Înălţare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ciuda ploii care s-a abătut peste Galaţi chiar la ora la care era programat pelerinajul de Înălţare, sute de oameni s-au adunat în faţa Bisericii "Înălţarea Domnului" din Ţiglina II. Alaiul, format din preoţi şi diaconi ai Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, credincioşi, militari, fanfara "Valurile Dunării", condus de arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian, a pornit apoi spre Cimitirul Eternitatea.

"Este tinereţea, puritatea şi solidaritatea noastră la o sărbătoare mare, care ne aminteşte de Înălţarea Domnului la ceruri, iar noi, urmând Mântuitorului nostru Iisus Hristos, înălţăm rugăciuni, facem un pelerinaj de la Biserica Înălţarea Domnului spre Cimitirul Eternitatea. Vom presăra şi noi rugăciuni şi flori pe mormintele soldaţilor şi eroilor care au contribuit decisiv la actul unirii tuturor românilor într-o singură patrie, acum o sută de ani", ne-a declarat IPS Casian.

Pelerinii adunaţi au străbătut bulevardul George Coşbuc, circulaţia autoturismelor fiind oprită pe un sens, iar apoi s-au oprit la Monumentul Eroilor din Cimitirul "Eternitatea", unde s-a intonat imnul de stat şi s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru sufletele eroilor care s-au jertfit pentru libertate.

Alaiul a fost admirat pe traseu de sute de gălăţeni, unii dintre ei fiind impresionaţi, chiar dacă nu ştiau cu ce ocazie a fost organizat. "Este foarte frumos, dar nu ştiu exact cu ce ocazie se întâmplă. Filmez ca să îi trimit şi fiului meu, care este plecat în străinătate, să se bucure şi el", ne-a spus o gălăţeancă.

La procesiune au participat şi foarte mulţi elevi şi profesori de la şcoli şi licee din Galaţi, pentru cei mici fiind o ocazie bună de a afla câte ceva din istoria neamului. "Am venit la pelerinajul organizat pentru Ziua Eroilor. Este primul an în care particip, am venit cu elevii şi nu ne sperie nici măcar ploaia", ne-a spus un cadru didactic participant la procesiune.

După slujba de pomenire, reprezentanţii autorităţilor locale, partidelor politice şi instituţiilor publice au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Români, la cimitirele militarilor germani, francezi, ruşi, italieni şi greci, dar şi la mormintele sublocotenenţilor eroi Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Covrig, căzuţi în Afganistan.

Citit 2453 ori Ultima modificare Joi, 17 Mai 2018 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.