Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

3.611 elevi de clasa a VIII-a au susţinut, miercuri, 13 iunie, proba la Matematică din cadrul examenului de Evaluare Naţională. Dacă la Limba română au lipsit peste 200 de candidaţi, la Matematică, doar trei dintre cei care au participat luni la prima probă nu s-au prezentat.

Directorul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", profesorul de matematică Romeo Zamfir, care a avut elevi în examen, ne-a declarat că, spre deosebire de alţi ani, când subiectele au fost foarte uşoare, acum au fost ceva mai dificile.

"Spre deosebire de alţi ani, acum vom putea vorbi de o departajare a elevilor valoroşi de cei care sunt doar buni. Până acum, dacă un elev foarte valoros greşea din neatenţie la un subiect, lua note mai mici decât cei care ştiau să se descurce. Acum, nu mai e aşa. Departajarea se va face la subiectul al III-lea, la Geometrie, unde unele subpuncte sunt accesibile doar elevilor care au lucrat. Nu trebuie să ne gândim că s-a dat extrem de greu. Pentru elevii foarte buni, subiectele nu au ridicat prea mari dificultăţi. E normal să fie o departajare corectă a candidaţilor, în condiţiile în care admiterea la liceu se face în baza notelor de la Evaluare", ne-a declarat Romeo Zamfir.

Rezultatele finale se dau pe 23 iunie

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14,00 şi 19,00. Candidaţii trebuie să ştie că punctajul obţinut în urma recorectarea lucrării va fi modificat în plus sau în minus pentru orice diferenţă între nota finală şi cea iniţială. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Citit 3628 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iunie 2018 21:54

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro