Naş şi fin, în cătuşe, la Poliţie

Naş şi fin, în cătuşe, la Poliţie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un incident petrecut în noaptea de luni spre marţi în nordul judeţului s-a soldat cu grave probleme penale pentru doi gălăţeni care au avut proasta inspiraţie să se urce băuţi la volan şi să facă scandal.

Cel care a provocat întreaga situaţie a fost un tânăr de 29 de ani, a cărui maşină a fost luată în vizor de poliţişti pe DJ 255, la Măstăcani. Agenţii i-au făcut şoferului semn să oprească, numai că acesta, la vederea echipajului, a demarat în marşarier, mergând aproximativ 50 de metri, după care a întors şi a pornit în trombă spre Fârţăneşti. Poliţiştii l-au urmărit circa un kilometru, reuşind să-l blocheze în trafic, pe raza satului Chiraftei. Cu această ocazie, au aflat că cel aflat la volan avea permisul suspendat şi că prezenta o alcoolemie în aerul expirat de 0,62 la mie.

La spitalul din Tg. Bujor, unde şoferul a fost dus pentru prelevarea de probe biologice în vederea continuării procedurilor pentru întocmirea dosarului penal, a apărut cel de-al doilea personaj, în persoana unui bărbat de 37 de ani, care s-a recomandat a fi finul şoferului prins în ofsaid. "Bărbatul a început să adreseze poliţistului ce-l însoţea rugăminţi şi promisiuni pentru rezolvarea incidentului. Întrucât a fost refuzat categoric, bărbatul s-a urcat la volanul autoturismului cu care venise şi a demarat în viteză, urmărind autospeciala poliţiei în care se afla naşul său, până la sediul poliţiei oraşului Târgu Bujor. Odată ajuns aici, i-a adresat injurii şi ameninţări aceluiaşi poliţist, continuând să folosească un  limbaj violent chiar şi după ce a fost încătuşat şi condus în sediul poliţiei", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Testarea cu etilotestul i-a înrăutăţit şi mai mult situaţia finului recalcitrant. El avea o alcoolemie de 0,57 la mie în aerul expirat, dar a refuzat să îi fie prelevate probe biologice. Asta i-a adus un dosar penal, fiind acuzat, în plus, şi de ultraj.

Citit 4143 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 22:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.