Poliţia i-a făcut dreptate copilei abuzate de… poliţişti!

Poliţia i-a făcut dreptate copilei abuzate de… poliţişti!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Toţi cei trei poliţişti implicaţi în grosolana anchetare a copilei de 16 ani au fost sancţionaţi * „Tot timpul am crezut că, dacă spun adevărul, mi se va face dreptate. Sunt fericită”, spune Anca * Sărbătorile fetiţei vor fi înecate în beznă – Anca şi mama ei, bolnavă psihic, au electricitatea tăiată de luni bune

Spusele copilei care acuza că i s-au făcut avansuri sexuale şi propuneri obscene de câţiva dintre poliţiştii Secţiei 4, fiind apoi azvârlită în stradă fără să i se dea voie să se cureţe pe mâinile amprentate, au fost verificate.

Iar răspunsul anchetei demarate de Poliţie pe 25 octombrie, în urma articolului apărut în „Viaţa liberă”, a fost făcut public ieri. Copilei i s-a dat dreptate, cei trei poliţişti implicaţi în grosolana anchetare a adolescentei primind diferite sancţiuni.

Dreptate pentru Anca

A obţinut ce şi-a dorit cel mai mult – a fost ascultată. Iar Poliţia i-a făcut dreptate: „În cazul agentului C*** de la Secţia 4 a fost dispusă cercetarea prealabilă pentru abateri disciplinare, o altă comisie urmând să propună sancţionarea sa.

Ceilalţi doi agenţi cercetaţi au primit atenţionare cu privire la modalitatea defectuoasă de îndeplinire a obligaţiilor de serviciu”, declară Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

„Nu toţi poliţiştii de la Secţia 4 sunt la fel”

Încântată de răspunsul primit la sesizarea ei, Anca a venit într-un suflet la redacţie:

Eram sigură că dacă spun adevărul, voi fi ascultată şi mi se va face dreptate. Mi-au inspirat mare încredere domnul Daniel Miron, şeful Poliţiei, ca şi domnul comisar care s-a ocupat de anchetă”.

Am fost ţinută la curent că în termen de 10 zile voi primi un răspuns, apoi am primit un telefon, acum câteva zile, că răspunsul a fost dat şi îmi va fi comunicat prin poştă”.

Acum că am aflat sunt foarte fericită. Şi vreau să vă spun că nu toţi poliţiştii Secţiei 4 sunt răi, eu îi cunosc pentru că maşina secţiei patrulează zilnic prin faţa magazinului unde eu mai ajut la curăţenie”.

Are grijă de mama bolnavă psihic

Astfel aflăm despre drama unui copil care este nevoit să trăiască în beznă, alături de mama ei, divorţată şi bolnavă psihic. Nu ne mai mirăm că Anca a avut maturitatea să reclame un abuz, de vreme ce ea îşi pune probleme legate de costurile de reconectare la Electrica:

Am auzit că trebuie să dăm în jur de 8-10 milioane pentru reconectare. Nu avem lumină de patru luni şi datoria este de şase milioane. Ce o să facem de Sărbători…?”.

Fetiţa cu chibrituri

Anca zâmbeşte neputincios şi ridică din umeri. Dacă nu are de unde! Copila s-a împăcat demult cu ideea Crăciunului înecat în întuneric: „Trăiesc cu mama din pensia ei de cinci milioane şi din două milioane, pensia mea alimentară”.

„La întreţinere avem o datorie de 200 de milioane”, povesteşte fetiţa. Dar e hotărâtă să înfrunte viaţa – merge la şcoală şi vrea să muncească, poate-poate va reuşi măcar la anul să îşi aprindă becurile în sufragerie.

Galaţi, o ajutăm pe Anca să aibă Sărbători?

Poliţia i-a făcut dreptate, iar Anca vrea să se ştie că le mulţumeşte celor care au avut răbdare să vorbească cu ea. Pentru un copil care stă pe întuneric, o rază – jumătate de lumină, jumătate de speranţă – i-a surâs într-un noiembrie cald ca un răspuns mult aşteptat.

Cine vrea să o ajute pe Anca să se reconecteze la reţeaua de electricitate se poate adresa redacţiei „Viaţa liberă”, la telefoanele redacţiei 0236 / 41 46 30 şi pe mail-ul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Poate nu lăsăm ca trista poveste a lui Andersen - în care o fetiţă visează inocent şi tragic, la flacăra chibriturilor, în timp ce oamenii îndestulaţi petrec în casele lor -, să se întâmple din nou.

Citit 2069 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.