”Prima împărtăşanie”, la Kinedok

”Prima împărtăşanie”, la Kinedok
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Prima împărtăşanie" (Polonia, 2016) cu regia şi scenariul semnate de Anna Zamecka este documentarul care va fi prezentat astăzi, începând cu ora 18,00, la Muzeul de Artă Vizuală, în cadrul proiectului Kinedok.

Atunci când adulţii sunt incapabili, copiii se maturizează rapid. Ola are 14 ani şi îi are în grijă pe tatăl său disfuncţional, fratele autist şi o mamă care trăieşte separat. Fata își doreşte, mai presus de toate, să o aducă pe mama ei înapoi acasă. "Prima împărtăşanie" a fratelui ei, Nikodem, în vârstă de 13 ani, este cel mai bun pretext pentru ca familia să se reunească, iar Ola este responsabilă cu pregătirea comuniunii perfecte. Împărtăşania dezvăluie frumuseţea refuzului, puterea celor slabi şi nevoia de schimbare atunci când aceasta pare imposibilă.

Anna Zamecka a studiat jurnalism, antropologie şi fotografie în Varşovia şi Copenhaga, şi Dok Pro Documentary Programme la Şcoala Wajda. "Prima împărtăşanie” marchează debutul ei în lungmetraj. Filmul  a primit nu mai puţin de 15 premii la diferite festivaluri de profil.

Citit 698 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.