Spectacol de culoare şi arome la ”Crizantema, regina toamnei”

Spectacol de culoare şi arome la ”Crizantema, regina toamnei”

Expoziţie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În fiecare toamnă gălăţenii au norocul să se poată bucura de o explozie de gingăşie, frumuseţe, arome şi culoare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, unde se organizează expoziţia anuală "Regina toamnei, crizantema". 

Vineri, 19 octombrie 2018, cu începere de la ora 12,00, va avea loc vernisajul celei de a XVI-a ediţii a acestei tradiţionale expoziţii. Secţia Grădina Botanică va expune soiuri horticole, cu valoare ştiinţifică şi ornamentală, din genul Chrysanthemum x grandiflorum, Chrysanthemum indicum, alături de peste 20 de participanţi (firme de profil, producători, meşteri artizani), care vor avea la vânzare crizanteme şi tufănele, dar şi produse handmade, aducând astfel farmecul aparte al toamnei în instituţia muzeală gălăţeană.

Supranumită „floarea orientului” sau „floarea vieţii” crizantema este una dintre cele mai preţioase flori, dar şi una dintre cele mai graţioase plante cu origini asiatice. Potrivit unei vechi zicale din China, „cei ce doresc să fie fericiţi toată viaţa, trebuie să cultive crizanteme”, aceste flori fiind asociate cu vârsta înaintată, dar şi cu înţelepciunea. „Crizantema este considerată un simbol al eleganţei. Combinaţia de frumuseţe şi caracter puternic a făcut ca această floare să aibă o „personalitate” demnă de apreciat. Ea este cea care ne cheamă de această dată să o admirăm în toată splendoarea ei. Păşind pragul expoziţiei, gălăţenii vor descoperi farmecul aparte al toamnei”, transmit organizatorii. Expoziţia „Regina Toamnei, Crizantema” de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va fi deschisă pentru vizitare timp de trei zile, respectiv în perioada 19 – 21 octombrie 2018.

Programul de vizitare este zilnic între orele 9,00 – 17,00.

Citit 3846 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.