Ceva ce n-a mai văzut Galaţiul

Ceva ce n-a mai văzut Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Astăzi, 14 noiembrie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" va fi gazda unui proiect naţional de educaţie culturală, multiart, care oferă un spectacol itinerant extraordinar în zece oraşe din România. Intrarea este liberă!

Programul, "10x10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA", este realizat de asociaţia Euro CulturArt şi Clubul UNESCO-Adolescenţii, cu finanţarea Ministerului Culturii şi a fost selectat de Comisia interministerială dedicată sărbătoririi Centenarului.

Al patrulea loc de desfăşurare este Galaţiul, care îi va putea astfel aplauda pe Mike Godoroja&Blue Spirit, Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareş Totu şi Dan Mircea Cipariu, cu un "show unic de poezie şi blues". Vor fi de asemenea prezenţi scriitoarea Nora Iuga şi artistul vizual Mihai Zgondoiu.

Va fi oferită publicului antologia centenară cu acelaşi titlu cu al proiectului, scoasă la Editura "Tracus Arte" din Bucureşti, imprimată în 1.000 de exemplare, însoţită de un "trialog de poezie" Cipariu - Godoroja - Zgondoiu.

Luminile şi efectele speciale sunt realizate de Tzetze, designer român pentru spectacolele lui Richard Clayderman, "în producţia lui Dan Paraschivescu, un guru al echipamentelor vintage de scenă".

Parteneri la Galaţi: Centrul Cultural "Dunărea de Jos" şi Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

Citit 1609 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.