Declaraţie de dragoste

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tudor Gheorghe în Timoc: La Bor, în Timocul românesc din Serbia, a cântat serile trecute doine româneşti Tudor Gheorghe. Impresionat de primirea făcută, îndrăgitul interpret le-a făcut o adevărată declaraţie de dragoste spectatorilor:

„Dragi prieteni, am îmbătrânit bătând drumurile spre America şi Canada. Am fost dincolo de Ocean să mă întâlnesc cu românii de acolo. Şi nu mi-am găsit timp să vin aci, la doi paşi, la Bor, să mă întâlnesc cu românii de lângă mine. Nu e numai vina mea, aşa a fost să fie”.

„Poate n-o să înţelegeţi toate cuvintele, dar important până la urmă e să înţelegeţi ceea ce vreau să vă spun. Mi-aş dori ca de acum încolo să facem un efort cât se poate de serios să vă recăpătaţi demnitatea de români”.

„Aveţi de ce să fiţi mândri că sunteţi români, chiar dacă statul român de multe ori a uitat de dumneavoastră. Vă promit că eu de acum încolo n-am să uit de dumneavoastră”, le-a spus Tudor Gheorghe românilor timoceni.

* Centrul Spiritual Cultural Românesc din Bruxelles: Fundaţia Valenţe Umane lansează în perioada 1-6 decembrie un proiect de mare anvergură, cu implicaţii profunde în dezvoltarea mişcării de renaştere culturală pentru românii din afara graniţelor ţarii, prin deschiderea Centrului Cultural Spiritual Românesc în Capela Sainte Julienne.

* Hram la Jula: Cu prilejul sărbătorii hramului Catedralei Episcopale din Jula, Ungaria, închinată Sfântului Ierarh Nicolae, Episcopia Ortodoxă Româna din Ungaria organizează două evenimente importante, care vor avea loc în zilele de 3 şi 4 decembrie.

* Masă rotundă la Montreal: Cu ocazia EurofEst şi a Festivalului de Film Românesc de la Montreal, din perioada 28 noiembrie - 6 decembrie, EurofEst, în colaborare cu departamentul de literatură comparată de la Universitatea din Montreal, organizează în 4 şi 5 decembrie, la Oficiul Naţional de Cinematografie din Canada, o masă rotundă pe tema producţiei cinematografice şi literare din Europa de Est postcomunistă.

* Ziua Naţională, sărbătorită la Padova: Asociaţia Socio-Culturală Columna din Padova, împreună cu Fundaţia Dana Ardelea şi Mitropolia Olteniei, organizează în perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, o serie de manifestări menite să sărbătorească Ziua Naţionala a României.

* Concert de Crăciun la Los Angeles: Biserica ortodoxă română „Sfantul Ioan Botezătorul” din Los Angeles va organiza vineri, 4 decembrie, de la ora 19:00, în incinta lăcaşului de cult, un concert de Crăciun  „Heaven Sings”.

* Pentru Herta Muller, la Amsterdam: Institutul Goethe din Amsterdam găzduieşte duminică, 29 noiembrie, de la ora 20.00, o seară de poezie dedicată scriitoarei germane născute în România, Herta Müller, recent laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în 2009.

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.