Amenzi de zeci de mii de lei pentru comercianţii de aur

Amenzi de zeci de mii de lei pentru comercianţii de aur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi comisarii Gărzii Financiare au controlat legalitatea comerţului cu metale preţioase *

Sancţiuni şi bijuterii confiscate

Au fost verificate cinci societăţi comerciale, cu şapte puncte de lucru, fiind aplicate cinci sancţiuni în valoare de 13.000 lei. Au fost confiscate 16,52 grame bijuterii din aur, în valoare de 1.200 lei.

Metale preţioase… în plus

Inventarul făcut la o societate comercială din Galaţi a scos la iveală un plus de marfă-bijuterii de 16 grame, fără ca reprezentantul societăţii să aibă documente privind provenienţa aurului. Agentul economic a fost sancţionat, aplicându-se şi măsura confiscării bijuteriilor respective.

Bijuterii nedenumite

La altă societate comercială s-a constatat faptul că pe o serie de bonuri fiscale emise către clienţi - persoane fizice -, nu se regăsesc toate datele obligatorii prevăzute de lege, respectiv denumirile mărfurilor comercializate.

De asemenea, au mai fost constatate nereguli  privind desfăşurarea operaţiunilor de transfer către altă persoană juridică, faptă sancţionată de legislaţia în vigoare.

Citit 936 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.