Cine plantează palmieri culege brazi

Cine plantează palmieri culege brazi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe scuarul de pe Brăilei au apărut brăduţi veritabili * Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Primăria Galaţi mai au şi alte surprize în program *

Când semeni vânt, culegi furtună, zice o veche vorbă bătrânească, iar când plantezi palmieri, culegi… brazi. Cam aşa se poate spune despre scuarul de pe Brăilei, care şi-a schimbat „faţa” şi, în locul palmierilor care au strâns, toată vara, gură cască, de-a lungul străzii, au apărut acum brazii.

Coniferele, de câte trei metri înălţime, sunt la ghiveci şi, potrivit declaraţiilor şefului SADP, Eduard Grosu, după Crăciun, vor fi plantaţi în „…parcurile Galaţiului, pentru că această specie creşte foarte frumos, se fac nişte brazi înalţi”.

Brazii sunt opt de toţi, am mai aflat de la şeful SADP, care spune că, în momentul licitaţiei, serviciul a anunţat că va da maxim 1200 de lei pentru un brad, „dar ei au costat mai puţin. Nu pot şti exact cât, pentru că firma care a câştigat licitaţia, de loc din Aiud, ne-a furnizat şi 450 de tei”.

Teii, din care 400 au fost cumpăraţi „cu banul jos”, iar 50 reprezintă o sponsorizare, „…urmează să ne fie livraţi în următoarea perioadă, astfel încât să îi şi plantăm până pe 15-20 decembrie. Timpul este bun, e cald şi pomii se vor prinde repede”.

Eduard Grosu a precizat că teii se vor planta „…acolo unde au fost tăiaţi alţi tei, inclusiv pe strada Domnească” şi că se poartă discuţii pentru identificarea altor zone. Cum SADP pare deschis sugestiilor, indicăm noi un loc: Parcul de la Pastilă sau aşa numitul Parc al Insolaţiei.

Părinţii  care îşi duc vară de vară micuţii  să se joace acolo ştiu de ce! Parcul, deşi foarte întins şi foarte populat de prichindei, nu are pomi decât de jur împrejurul gardului, iar arbuştii sunt atât de firavi încât cu greu pot face umbră şi unui căţel.

Aşa se face că părinţii se gândesc îngroziţi, în fiecare vară, să meargă acolo, pentru că riscă să facă insolaţie – ei sau copiii lor. Iar această problemă se poate rezolva extrem de simplu prin plantarea de copaci!

Patinoar în aer liber, sub bradul de Crăciun

Serviciul Administrarea Domeniului Public nu s-a oprit doar la a aduce brăduţii la ghiveci şi de a-i instala pe Brăilei, ci are şi alte planuri pentru acest Crăciun.

„Bradul cel mare, acelaşi de anul trecut, va fi montat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde se află scena şi unde vor concerta diverşi artişti şi vor avea loc mai multe acţiuni, dedicate în special copiilor”, ne-a mai spus şeful SADP, Eduard Grosu.

Acesta mai are o surpriză pentru gălăţeni, însă a vorbit despre ea cu rezerve, pentru că nu este sigur dacă aceasta se va materializa sau nu: un patinoar în aer liber.

Patinoarul care nu va fi foarte mare (30X30 m) ar urma să fie instalat tot în parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau, dacă nu va fi loc acolo, în faţa Stadionului Dunărea, în locul bâlciului (din spate de la Mc Donald’s), care „…pleacă în două, trei zile”.

„Deocamdată se poartă discuţii cu reprezentanţii Primăriei, aşa că nu este hotărât”, a mai spus Eduard Grosu.

Nu ne rămâne decât să sperăm că autorităţile locale vor fi de acord cu această idee, măcar aşa, de dragul gălăţenilor care au cam obosit să tot facă drumul până la Brăila, la patinoarul în aer liber, deschis pentru al doilea an consecutiv, în Grădina Mare…

Citit 1312 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.