Muzica din baruri – amendată de Poliţie

Muzica din baruri – amendată de Poliţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încălcarea drepturilor de autor face noi victime * Ca şi nedelimitarea locurilor de fumat în cadrul restaurantului *

În prima săptămână din decembrie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu Garda Financiară şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, au verificat protejarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Şi cântatul se plăteşte

Poliţiştii au constatat şase infracţiuni la regimul drepturilor de autor – toate referitoare la cazurile în care administratorii unor unităţi de alimentaţie publică au utilizat muzică, în scop ambiental, fără consimţământul titularilor drepturilor de autor.

Unde sunt încasările?

Echipele de control au dat opt sancţiuni, valoarea totală a amenzilor fiind în de 13.500 lei. Au fost constatate nereguli privind nedelimitarea spaţiului destinat fumătorilor, informarea incorectă a consumatorilor cu privire la preţurile practicate, neînregistrarea în casa de marcat a încasărilor din vânzări.

Consumatorii vă mulţumesc

La una dintre societăţi s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de trei luni, deoarece nu avea aparat electronic fiscal de marcat.

În cazul unei alte societăţi s-au retras de la vânzare 44 de kilograme de produse alimentare, pentru nerespectarea condiţiilor şi normelor privind siguranţa alimentelor.

Explicatie foto: …asta urmează?

Citit 1865 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.